недеља, 7. август 2016.

ХРВАТСКА
ФАШИСТОИДНОСТ
ЛАТЕНТНА ЈЕ,
КАО И ЕУРОПЕЈСКО
АНТИСРПСКО
ГАЂЕЊЕ

Иста је, Хрватска Фашистоидност, и у вријеме оснивања Краљевине СХС, и за оснивања НДХ, и у Јадовном и Јасеновцу, и за вријеме Хрватског Прољећа, и у Распаду СФРЈ, и у Олуји и комплетном протјеривању цијеле једне Нације са тисућљетне чисте земље.
И данас је иста, када провинцијални Усташоиди праве концерте и пјевају За Дом Спремни.
Та Усташоидност не може бити темељна особина цијелог Хрватског Народа. Али не може да буде ни далеко од њега. Она је историјски и географски условљена. Она је политички артикулисана. Али то значи да је екстрахирана из идеја, свијести и мнијења сваког Хрватског Човјека. Па се опет враћамо на Хрватски Народ као хумус те Усташоидности.
Неколико је разлога томе.
● Формирање Хрватске Нације на подручјима различитих историјских потки, често неспојивих по егзистенцијалној филозофији  и схватању живота уопште. Дубровник и Међимурје. Истра и Међугорје.
● Непрестани комплекс Еуропе. Који се мијеша са одушевљењем према поробљивачима и окупаторима. Аустријанцима, Угарима. И подсвјесна жеља политичара и обичног Пука, да не буду више робови и провинцијлци већ да буду исти као Они. Да не буду Матан унд Јаранен већ да буду Еуропљани и Интелектуалци.
● Велика популација покатоличеног српског становништва. Синдром потуричаштва. На шта се надовезује стварни страх за опстанак. Јер, кад смо били смпремни напустити своју вјеру и нацију, спремни смо клати и убијати и црног ђавола величати.

То, дакле, није површинска појава. Неки нарцисодини, кичерско глазбени Томпсон, нека провокација или нека помодност.
То је константа.
Срби, и цијело ово подручје, требају с тим рачунати.
Једина брана против такве примитивачке националистичке и фашистоидне  провинцијалности, што Хрватска увијек јесте била, у односу на Средњу Европу, као што је и Србија, за ту исту, и сјевернију, Европу, увијек била предбуњиште Истока, јесте Рационални Национализам усмјерен, прије свега, ка градњи Јаке Националне Државе. Односно Двије Националне Државе, Србије и Српске.
Тај Рационални Национализам и Национална Држава, Српска и Србија, треба да буду брана, против нечег много јачег, опаснијег и монолитнијег, од Хрватствене Провинцијалне Томпсонштине и Нецивилизацијске Олујевштине, да буду унаприједна брана европском одбацивању Срба, Српске и Србије.
Јер. Толеранција Хрватског Фашизма, цијело вријеме 20ог вијека, па и у 21., ћутња и укупни однос према Распаду Југославије, као и садашње европско мртвило када је Хрватска чланица ЕУ, и када би то требало бити ствар цијеле групе тих земаља, шаље јасну поруку ССС.
Ви не спадате међу нас.
Ви сте изван овог, западног територијала.
Ви сте подручја и људи другог реда.
Максимум што можемо да учинимо јесте да вас примимо да радите. У савремену, новомиленијумску радну обавезу.
У радни логор.
Ваш крајњи милозвучни назив за вас је Гастарбајтер.
А ваш максимални међународно правни домет је Радна Дозвола.
Те двије поруке, Латентно Усташтво и Еуропејско Гађење, ССС, Срби, Србија и Српска, треба да прихвате на најрационалнији могући начин. Мирно, плански и у складу са својим Националним Интересом.

И да тако одреде свој даљи пут.