понедељак, 20. јун 2016.

ЧАВИЋ
ИЗНОСИ
СВОЈУ
ОДБРАНУ

Драган Чавић, кандидат Савеза За Промјене и Сарајевског Ослобођења за градоначелника Бањалуке, има иза себе срамну Антисрпску Епизоду Сребреница. Њега су тада наговорили, натјерали, или је наивно умислио претјерану лакоћу лансирања у орбиту Великих Државника, па је потписао извјештај Комисије о 8.300 жртава које Бошњаци, муслимани, Босанци, Сарајево и Странци, ни до данас нису пронашли и комплетирали.
Ну. То је историјска срамота за Чавића и терет за Републику Српску.
По мојој градацији то је Велеиздаја.
Ја на то никада не бих пристао, ни по цијену стријељања.
Ну. То нема везе са кампањом за Градоначелника Бањалуке.
Има, међутим, са Чавићевом консатацијом, изреченом данас у Ослобођењу: Али испаст ће да ће боље интересе Бање Луке штитити Црногорац него Србин.
Та ћенифска, сокачка, ћаршијска, консатација не говори нешто нарочито о расизму код Чавића. Да би био неки расист, фашист, нацист, и слично, мораш најприје бити Велики Националист.
Говори о Чавићевом политичком безкоординатном систему. У његовој глави. Говори о силним рупама у његовој Политичкој Платформи и Политичком Формату. Његова Политичка Главуша је помијешала Хардвер и Софтвер.
Говори о истој оној полутрулој решетки кроз коју је пропала и Комисија за Сребреницу, Потпис на Извјештај и његово обраћање на РТРС поводом тога.
Немама времена да образлажем.
Али, доласком Чавића на чело Бањалуке, Бањалука би постала Добој а Обрен би добио адекватну замјену.
Чавић је изнио четири колосијека којима ће дјеловати као градоначелник, ако би у недјељу били избори а он побиједио.
► Реорганизација Јавне Управе како би се омогућило запошљавање у Јавном Сектору.
► Пречишћавање отпадних вода.
► Нова два вртића сваке године.
► Оживљавање бањалучког спорта.
Нећу да кажем шта бих ја урадио, као Градоначелник.
Али ћу да кажем да је ова Четверочлана Банда циљева, типични соцреалистички лажни спектраријум, срачунат на лако узимање гласова.
Запошљавање у Јавном Сектору само значи да ће грађани хранити нове непотребне џепове. Јер се и боља организација и реорганизација може учинити са садашњим бројем запослених.
Колектори никад нису били темељ развоја Града. Било којег. А да би Бањалука то радила, треба да учествују и низводне општине па и Република.
Од Чавића Два Вртића. Дабоме да треба и три пута више. Али треба рећи гдје су средства за то јер то је сигурно на терет Града, пошто економске цијене не могу да се примијене.
Бањалучки спорт не може да ријеши Бањалука. Он је толико пара прогутао да је то економска трагедија. Он не може да буде ни приватизован. Јер нема интереса и јер би то била бањалучка мамићизација.
То може да ријеши само Република Српска. А ако не може, онда мора пропасти.
Можда Два Вртића и нису лаж, али ово о оживљавању Бањалучког Спорта, сигурно јесте.
Нешто мнијем, Драган Чавић данас не помиње Парк на 20 хектара.
То говори о озбиљности, хаотичности и импровизионарству његовог Политичког Програма за Бањалуку.
Значи, прво је био Паркер. Сада је Рестауратор Шахтова.
Ко зна шта ће још, до октобра, бити.