петак, 24. јун 2016.

НИШТА СЕ
НЕ МИЈЕЊА
БРЕГЗИТОМ.
ТРЕНДОВИ
КРАХА ЕВРОПЕ
НАСТАВЉАЈУ СЕ.

Мали убоги народи имају ту судбину да се празно баве великима. Заслађујући, тако, своју злу коб и непомичну свакодневицу.
Тако је и Британски Референдум изазвао вал озбиљуша, зајебанција, лажне аналитике и погрешних закључака.
Сторију треба упростити.
► Британија, Енглеска, као истурена америчка финансијска колонија, увијек је била најважнија за континенталну Европу, важнија од сваке њене чланице или осовине.
► ВБ, као трансмисија З&ФТ, који није настао рођењем Збигњева Бжежинског, нити његовим уласком у америчку геостратешку политику, него много прије, увијек је судбински и историјски, владала Њемачком. А и окрајцима.
То значи да се у геополитичком смислу, положај Британије над Европом неће промијенити.
► Велика Британија није ни била класична чланица Европске Уније. Није прихватила Еуро. Њена економија, у европским хоризнтима, функционише много независније и много другачије од, нпр, њемачке економије.
То означи да се чином Референдума, односно изласка из ЕУ, ништа драстично неће промијенити у економском смислу, односно положају и Европе и Британије.
► Енглези све своје иностране послове раде са пола или са цијелим вијеком унапријед. Стога ово уопште није нешто што се догодило. То је само успјешно програмирано.
Да је финансијска сила и политичка моћ у Британији, и изван, имала интерес за другачију игру око 50%, и резултат Референдума би био потпно другачији.
Брегзит је само још један фарса владања над ЕУ и Европом.
► Излазак ВБ из ЕУ, неке, по Запад, пожељне трендове ће поспјешити. Што је и био циљ. То, прије свега, значи нову, важнију, улогу Њемачке. Ангела Меркел већ говори о Новој Европи.
Изласком Британије, Француска, као слаба али потенцијална противтежа Њемачкој, силази једну степеницу у својој важности у ЕУ.
Њемачка остаје најважнији бригадир Америке у свим њеним европским пословима. Нарочито према Истоку и Русији.
► Најава Домино Референдума не треба да завара никога. Њемачка и САД имају механизме да владају потезима свеке земље. Од Холандије до било кога другог ко најављује сличне Егзибите.
ЕУ се може распасти, Еуро пропасти, и слично, само ако то САД буду жељеле, односно ако Морганизам и З&ФТ прорачунају корист и геостратешку потребу од тога.
Сваком треба да буде јасно да је ЕУ оваква зато што је потребан фронт против Русије. Да нема ЕУ, никада се не би могле увести нпр санкције према Русији.
► Пресија и уништавање Окоеу подручја ће се наставити несмањеном жестином. Не зато што та подручја, ми, требају ЕУ, већ што су потребна против Русије.
Берлински Зид није пао. Он се, само, води, другим средствима и само се мало премјестио на Исток.
Први Берлински Зид су поставили Руси. Други Берлински Зид поставио је Запад.

Тај Зид, стварни и виртулни, одређује судбину и овог нашег подручја. То је константа. Излазак Британије, мала је епизода.