петак, 17. јун 2016.

ФИНАНСИЈСКА
ПЛИТКОСТ ЗАПАДА
И ДУХОВНА ДУБИНА
ИСТОКА

Под Западом подразумијевам Сједињене Државе Америке а под Истоком Русију и Кину.
Стицајем околности овај простор је, у неколико дана, постао Задња Пошта неколико писама и порука, од неколико много важнијих пошиљалаца него што је то ово подручје.
То није подигло важнст Подручја али јесте његову судбину одредило неизвјеснијом.
Кинески Предсједник је објавио ауторски текст у београдској Политици. Путин је говорио у Санкт Петербургу. Сергеј Железњак, Путинов први партијац, у Јединственој Русији, послао је директну поруку Србији и Црној Гори, у вези ЕУ и Нато Пакта. Америчка Амбасадорица у Сарајеву, Морин Кормак, на челу амбасадорске литерарне секције, писала је у Сарајевском Ослобођењу. Под идејом, то је моја асоцијација, Цјеливајте нас у бехарли и мирисно дупе. Ради се о идиотској пропаганди Нато Пакта.
Тих неколико порука, згуснутих у дватри дана, драгоцјени је универзитет геостратегије, прогнозе будућности и понуда излаза.
Не ради се о поларизацији Исток – Запад.
Ради се о понуди крволочне територијализације и развојног заједништва.
Ради се о окупацији и развојном партнерству.
Ради се о показној вјежби посљедица пропасти и могућности узлета.
Овдје, на Нашем Малом Западу, у Хрватској имамо пољску лобораторију неуспјеха ЕУ и Нато Пакта. Односно успјеха, онаквог каквог они желе и њима одговара.  Држава пропада пред очима њених грађана, Хрвата, а да нитко не може ништа да учини.
То је завршна рачуница чланства у ЕУ и Нато Пакту. Без обзира што се може употријебити и расистичка теза да Хрвати не умију да имају Државу. Односно, умију мало боље од Шиптара.
С друге стране, Железњак наводи и упозорава. Србија сада има извоз у Русију без царине. Кад уђе у ЕУ, то се аутоматски затвара. Што не би било суморно да бирократска ЕУ не уништава сву пољопривреду својих нових чланица. А ако не уништава, онда прописује да махуне морају да буду једнаке дужине с курчићем њиховог власника, што се утврђује мјерењем на лицу мјеста, у Бриселу.
Железњак упозорава на подјелу друштва, што је на сцени у Црној Гори.
Морин Кормак упозорава да се имовина која је потребна Нато Пакту, прво да Држави БиХ, која не постоји. А то значи да Република Српска да своју територију. Она не зна шта је Извоз Без Царине. Али зато веома добро зна шта је Секс Без Карине.
Си Ђинпинг, Предсједник Кине, говори о Путу и Појасу.
Кина је у Грчкој купила морску луку и жели да гради пругу и пут на Сјевер. Што би био дио Новог Великог Пута Свиле.
Ни Русија, ни Кина, не траже Територије. Нуде сарадњу. Са малом Картографском Тачком. Поштују Неутралност Србије.
Не требају никакве студије, анализе и академије да би се знало да је наша, српска будућност на Истоку. Са Истока смо дошли. На Запад смо можда пошли. Никад нисмо тамо дошли. И никад нас нису прихватили. Никад нас, чак, нису ни звали.
Суштина наше недилеме је у једноставној скаски.
Запад зна како са отетом територијом. Русија зна како са пространством земље и душе. Кина зна како се са хиљадама година мијешају филозофија и људи.

Запад је оплаза. Кина и Русија су здраве бразде.