понедељак, 30. мај 2016.

БАКИРОВА ЛАЂА
СА ЈЕДРИМА
САВЕЗА
ЗА ПРОМЈЕНЕ

Очито је да на сцену излазе прави циљеви и прави актери.
Против Републике Српске.
Никакав Додик, Режим, Ертерес, Поскупљење Струје, Цијена Трешања, нису Циљеви.
Циљ је Република Српска. Њено уништење и растјеривање. Да се Власи растјерају.
Никакве Промјене, Савез За Промјене и Мектић.
Главни Актер је Бакир и Сарајевски Политички Круг.
А Савез За Промјене је послужио само да се ХДЗ одвоји од СНСД. И Иванић је послужио томе. Зато сада цмиздри Раде ми иза леђа.
Прво су му радили испод леђа. Само није осјетио.
Шта се догодило у протекле двије године, битно за анализу општег напада на Републику Српску, који никад није ни престајао али је само интензивиран, који је почео Конститутивношћу Свих Свуда, а који се, сада, након хронологије и анализе може означити као Муслиманска Олуја над Републиком Српском и Србима.
► СДС, Младен Босић, човјек изнимно неталентован, и глуп, за Политику, инсталиран је, у Сарајеву као Пробосанац. То није изјавио неко од политичара, сарајских, прво, да не прља руке, друго, да буде увјерљивије. Изјавио је, истог дана, Шаћир Филандра. Декан.
Ну. Знајући да је Босић боравио у Америци, као, ономад Иванић у Енглеској, повлачим дио става о томе колико је глуп политичар. Остављам то у Резервни Фонд.
► СДС и ПДП, тај Савез За Промјене, убачен је у гарнитуру Народних Странака Европе. То је небитно за било кога али је битно као технологија колијенчења. Начин сужавања маневра и простора.
► Инсталирање Мектића и Црнатка, два далеко најнеспремнија политикоида за те функције. Зашто. Не зато да се осрамоти СЗП. Већ да Сарајевски Политички Круг, Бакир Чадор, може несметано да ради свој посао у тим важним сегментима безбједности и спољних послова.
Мектић, уз то, као нус продукт, бламира, блати и завађа Србе. Пуна шака браде.
► Дан Републике. Укидање.
► Покушај „синдикалног“ упада у Народну Скупштну Републике Српске.
► Илегални Механизам Координације.
► Давутоглуово отоманско дивљање над Бањалуком.
► Протести у режији Сазапа и шест Џин Шарп захтјева за предају власти.
► Захтјев за принудном управом на РТРС.
► Попис. По формули предратног Референдума.
► Босански Језик.
► Блајбург.
► Изетбеговићев напад на Бањалуку за организован прогон Хрвата и Муслимана, пред очима цијелог добронамјерног Региона, од Тачија до Тајчија. Мислим Колинде.
Да образложим само ову задњу ставку. Која је толико изнервирала Иванића да је запријетио неконтролисаним потезима.
Тај Изетбеговићев иступ, јуче у Сарајеву, на некаквом скупићу регионалних лидера, говори о његовој нервози. Он је досад увијек био Ћаршијски Сталожен. Лахкоћемо.
Зашто је напао Бањалуку за организован изгон Хрвата и муслимана када то није тачно и када се то једнако догађало на сваком божијем мјесту у БиХ. Зашто је у бубањ убацио опкољено Сарајево, неопкољену Бањалуку и Блајбург. И прилично, себи несвојствено, недипломатски, неполитички и према једној дами, Колинди, неучтиво, напао Бањалуку на тај хаотичан начин.
Ево зашто.
► Иванић иступа из Савеза За Промјене. То је јасно. Стога је неуроза и код Реиса Церића. Иванић, очито не пристаје да буде фарса којој Она Двојица раде иза леђа. А сви су мислили да је њему циљ само да буде Друг Члан и да га ништа не занима. То јесте тако изгледало. Али се, очито нешто крупно догодило. Јер, не би Иванић тако лако отишао код Додика. Ми још не знамо шта се догодило.
► Савез За Промјене, као главни Бакиров Савезник, избламирао се, политички и у јавности уопште, и није обавио своје почетне задатке које је требао да обави. У општој дестабилизацији која би резултирала ванредним изборима или неким реалним хаосом.
► Република Српска се показала као стабилна и организована држава. У два битна, блиска и ризична случаја. Протест Митинг и Давутоглу на отварању Ферхадије. На барем један од тих догађаја типовало се као на детонатор хаоса.
► Подршка Сарај Амбасада знатно јењава. Јер, Изетбеговићев одлазак на свадбу у Турску и дефитивно га је позиционирао као Непријатеља Европе. Они су досад знали само да он није Пријатељ Европе.
Када се, дакле, погледају сви фактори, овдје узети у обзир, и непоменути, јасно је да је на дјелу стална Муслиманска Олуја над Републиком Српском.
Са циљем да Република Српска и Срби прођу као Република Српска Крајина и Срби Хрватске.
Бакир не би био толико нервозан, а судбина Српске била би запечаћена, да је Сазап успио да побиједи у Српској, у изборима за Предсједника Републике и за Владу Српске.
Овако, Сазап губи на Локалнм Изборима, ако нешто и не изгуби, не може ништа освојити, што је, практично губитак, јер шансе за Опште изборе тако даље драстично падају.
То значи да СНСДДНССП 2018е јуришају на светри титуле, укључујући Додика за Друга Члана.
Такође, то значи да ће се у ове двије године интензивирати Муслиманска Олуја Сарајева.
Да ће се Сазап употријебити као живи штит у тим јуришима. Као класични Сарајевски Срби за копање ровова.
Први сљедећи њихов јуриш ће бити опште демонстрације и хаос након Локалних Избора, под изговором да је Власт покрала Изборе.
Зато сада треба упозорити Јавност Српске, и интернациналну, да СДС и Сазап ништа не раде у припреи за Локалне Изборе. Понашају се Свеједно.

Што мора да буде сумњиво.