уторак, 31. мај 2016.

ЈАСНО ЈЕ.
ПРОГРАМИРАНО
СРБОВАЊЕ
ИВАНИЋА.

Као што сам и написао прије двије године, Савез За Промјене треба разоткрити као Савез За Издаје. Треба инсистирати на њиховом Пробосанству. У ту сврху сам прекрстио и Босића у Пробосића.
Есенеде, који ме у посљедње вријеме нешто не слуша баш, учинио је много у том пројекту. Мада је могао много више.
Али, зато су, ови из Савеза За Промјене, сами, учинили много више.
Највише су, међутоа, учинили њихови сећијаши из Сараја. Савез За Бакира.
Сада је услиједио преокрет.
► Реис Церић је напао Иванића некаквим будибогснамица писмом, без икаквог видљивог повода и разлога. А и Церић и Иванић су трњине и кокос. Мало је рећи крушке и јабуке.
► Онда је Бакир, такође сумануто и њему несвојствено, искористио Брдо Пијуне и напао Бањалуку за организовано протјеривање муслимана и Хрвата.
► Иванић је одмах реаговао, што ни њему није својствено.
► Иванић је, поводом Пописа, рекао да је преварен у Предсједништву.
► Иванић је дао велики интервју Вечерњем Листу. А зна се, барем се знало, ко има право од Срба да даје велике интервјуе ВЛ.
► Иванић је, у тим наступима, рекао да не зна како ће сада подржати тај Европски Пут који убија Пољопривреду, једино од чега се овдје може живјети и животарити. А био је спреман да политички то издржи. И најавио је потезе који ће бити драстични.
► Иванић је, данас, отишао у Београд. Да се састане са Вођом Вучићем и Николићем. И да им се пожали да је Српство у Српској угрожено. Медији нису јавили да ли су Вођа и Исподвођа мало плакали.
Цијели тај Иванићев национални пакет аранжман збијен је и концентрисан у веома кратком времену.
На политичкој сцени је изненадан. Мада је логичан слијед послије његове посјете Додику и приличне промјене понашања.
Уз све, треба узети у обзир и да се Младен Босић не оглашава.
Шта, дакле, стоји иза такве трансформације Младена Иванић у нешто што му стоји као пилету сисе.
Док се нису одвили сви догађаји, мислио сам да је Иванић схватио куда води таква провидна пробосанска политика Сазапа и жели једноставно да се измакне. Као што се измакао од, и тутнуо Додику, укидање Полиције Републике Српске.
А и ред је да се измакне. Јер, учинио је капитално за БиХ. И без Савеза За Промјене. Дао им је један рачн за ПДВ и распродао је банке Српске. Од тога двога Српска се, финансијски, никад није опоравила.
Након данашњег Београдског Србовања могу да констатујем:
► Ради се о програмираном национализовању Иванића. У коме су, програму, највјероватније Церић и Изетбеговић. Такве центаршутеве ни Џајић није умио Лазаревићу да сервира.
► Циљ програма Заштите Иванића јесте прилажење и укључивање, у првој фази, али и заобилажење и елминација СНСД и Додика, у другој фази.
► Велики Кројачи су процијенили да Политику СНСД и Додика у којој је Српска главна вертикала и јака хоризонтала, не могу побиједити ничим. Осим да је преотму.
► Иванић је процијењен као довољно вјешт да одигра ту улогу а за Босића је одмах било јасно да би га само учинили смјешнијим. Јер, и први пут је испао смијешан, када је постало Пробосанцем.
► Босић је одсуварио своје и пуштен је низ воду. СДС мора убрзано да тражи здрав начин здравог избора српског демократског вође.