четвртак, 10. март 2016.

АКО СНСД
НЕ ПОГРИЈЕШИ,
БАЊАЛУКА
НЕЗАНИМЉИВА
А СУПЕР БОУЛ
У БИЈЕЉИНИ

Стевандић је у Бањалуци напустио Младена Босића а Златко Максимовић је у Бијељини напустио Мићу Мићића. Пошто више Есдееса има у Бањалуци неголи у Бијељини. И пошто је Есдеес у Бијељини много више Мићин, него општи Есдеес Босићев.
Видјеће се ко је боље прошао.
Ја, пак, мислим, да је Мићић на добитку.
Босић је ионако у Бањалуци био слаб.
Мићић је сада ојачан.
Јер латентна амбициозност Максимовића само је сметала перманентној изборној активности Миће Мићића.
Он се уздао у Есдеес да ће да га прихвати, а Мићу да одбаци, не схвативши за толике године, да Есдеес има малу моћ у Бијељини. Босићев Есдеес.
Мићу се не може побиједити на локалним изборима у Бијељини. Ја сам само једном помислио да може.
Па се пјесник зајебо.
Бијељина је велики Претис Лонац са поквареним отпаривачем и дуплим дном. Па никад не знаш кад ће прокувати а кад ће да загори. И кад ће да пропишти.
Мићо Мићић је изградио властиту платформу која је разуђена, компатибилна и мобилна. И зато успијева. На тој платформи он сваког дана ради за Изборе. Да се ослања на Есдеес, никада не би побиједио.
Зато на општим Изборима, Есенесде редовно разваљује. Осим прошли пут. Због очигледног кидања властитих укрштених лигамената. И сваки пут се завара. За двије године ћемо побиједити Мићу.
Сада се најављује да ће Есенесде подржати кандидатуру Златка Максимовића. За Есенесде уреду. Али се не зна шта ће урадити Бијељинска структра. Органзација СНСД. Која је велика без обзира што је неколико пута девастирана. И не зна се колико ће допринијети читава лепеза странака подпотписника Максимовићеве кандидатуре.
Али чак и да све буде мобилисано, као и БНТВ, која, кажу, подржава Максимовића, то није довољно тегова на тасу да се водоравно клацка. БНТВ не занима ничија побједа. Занимају их свачије паре. И тако ће бити и сада.
Једино што је добро јесте чињеница да је Максимовић на вријеме изашао са објавом.
За све остало нисам сигуран.
Нарочито нисам сигуран да је добро да СНСД подржи Максимовића.
Ако не успије, нико неће рећи Изгубио Максимовић. Рећи ће Изгубио СНСД. А мислиће на неку другу ријеч.
Ако побиједи, СНСД Градска Организација неће много добити. Што је дугорочно веома опасно.
СНСД мора већ сада да почне да ради на дуге стазе у израдњи организационих структура у Приједору, Добоју, Бијељини и Требињу, заборављајући чак и на локалне изборе јер се закаснило.
Та структура ће требати 2018е а онда и за локалне изборе 2020е. Када Есенесде мора да узме све ове градове.