четвртак, 7. јануар 2016.

МОРАЛ
И ВРИЈЕДНОСТИ
У НАСЕОБИНИБиХ
ПОЧИВАЈУ
НА МИЛИТАНТНИМ
МИЛИЦИЈАМА

Услуга БХН, БХ Новинари издала је саопштење. Сви у борбу за Медијско Оздрављење.
Слово Оловно Ти Јебем.
Бехановинари апелују да се поводом 9ог јануара, Дана Републике Тамо Српске, и поводом самоубиства сарајевског дјечака Махира, аутори коментара на порталима уљуде и не излијевају мржњу у мјери да Миљацка мостове однесе.
Они, чини ми се, позивају и неко вијеће за етику, естетику и пластичну хирургију медија, да размотри, прокафенише и изенгленише мало тај проблем. Мало до умјерено.
И то је све.
Морам рећи да је и то од Бехановинара непотребно и смијешно.
Жалосно је да у неком друштву нека Невладина диже глас у име Јавности. У име Етике. У име Морала. У име Друштвених Вриједности.
Жалосно јер то нема ко други да уради. Нити постоје санкционе процедуре.
Јер је Друштво поптуно разорено и темељи се, и повезано је, једино на дубокој и тешкој Мржњи.
Насеобинабих је једна релативно хладна наслага троске испод које ври пламен и лава вулкана. Иако је дубок снијег испод нас је ужарена течна Мржња.
То што пишу Кликсовци, коментарџије Кликс.ба, муслимани, и у нешто мањој мјери, хрватске и српске радиклане групе, само је врх леденог бријега.
Ово друштво више нема никакве везе. Нема ништа заједничко. И свако прикривање једнако је неуспјешно као и покушај да се та веза изгради.
Да би се избјегао неки будући рат, барем у некој међувјерској и међунационалној варијанти, мање болан је рат у међутериторијалном облику, потребно је што прије подијелити БиХ.

Немама воље да образлажем, али тада би се и ниво мржње смањио.