четвртак, 3. септембар 2015.

КАКО ЈЕ
АМЕРИКА
УПРОПАСТИЛА
ЕВРОПУ

Све чиме Свијет и Цивилизација могу да се поносе, и чега треба да се стиде, створено је у Европи.
У том смислу и новију Русију треба сматрати Европом. Русију од Петра Великог.
Та Европа је колијевка најкрвавијих ратова, најблиставије кутлуре, најпродорније науке и индустрије, највећих политичких и демократских достигнућа.
Она је пред Други Свјетски Рат и током њега потонула у једно од најцрњих својих раздобља. Русија је за Спас Европе, и себе, Славенства и Православља, дала својих двадесет милиона душа.
Дали су и други. Али много мање.
Европа је добила шансу да уђе у Вијек Напретка, Вијек Човјека, Вијек Европе. Истина, подијељена је. Совјетски дио био је депресиран. Совјетски, јер, не заборавимо, Црвена Армија је стигла до Доње Аустрије, до Београда.
А ушла је у Вијек Америке.
Русија је грцала у рату и није могла да обезбиједи благодети Запада који је и на том рату зарађивао. Русија се бранила комунистички. Стаљнистички. Свим средствима.
Запад је ту подјелу и то стање Совјетског Савеза, коме је наметнуо трку у наоружању и свемирску трку, дакле, исцрпљивање, искористио и против СССР и против Европе.
Углавном, златно доба послијератне Европе веома брзо је угушено. Историчари се сјећају како је сломљен Де Гол.
Европа више није водећа ни у чему у свијету. Ни у култури, ни у економији, ни у индустрији, ни у војном смислу.
Еврпа је постала Мултипрактик Остава у Америчкој Кући.
Кад затреба, служи за бомбардовања по свијету, у саставу Нато Алијансе, а у ствари под командом САД, кад затреба, руши државе и режиме по Африци или по Европи, кад затреба поробљава своје чланице, као што је Грчка, кад затреба постаје противник Русији и уводи јој санкције, кад затреба, слуша САД у својим стратегијама енергетике, одбране, финансија, кад затреба служи као војна база за размјештање оружја против Русије што значи да потписује своју смртну пресуду у будућем рату, кад затреба служи као прихватни центар за миграције које је узроковала САД и, она, Европа, са њима.
Кад затреба, Европа ће бити понижена, сама ће се понизити, од прислушкивања и шпијунирања до допуштања да Амерички Збигњевљеви Финансијерски Територијалисти постављају државнике и лидере.
Ангела Меркел се само заноси да су њени мандати аутентични.
Она је само много моћнија слушкиња од Колинде Грабар Китаровић.
То и јесте највећа бољка Европе.
Та онемогућеност, а сада већ и неспособност, да се продукује Европски Лидер, неко ко ће да гледа изнад Европе а да стоји чврсто на њеном тлу.
Стога је будућност Европе, у овом вијеку, доиста суморна. Свијет се премјешта на Исток а Европу разједа њен Запад.
И успут, кадгод затреба, нагузи је на најперверзнији начин.