среда, 5. август 2015.

МЕСИЋ У НЕЗАВИСНИМ.
КАО КАД 
УГАЗИШ У ГОВНО.

Независне Новине, Бањалука, Босна и Херцеговина, почеле да објављују серијал мишљења о 20 година Дејтона. Па ће ватромет да се организује као Велика Конференција, 19ог септембра.
О Дејтону, као и о свим битним и преломним догађајима и узроцима Ратова Братства & Јединства и Великог Распада, ријетко се ко нормалан, паметан и уман изјашњава.
Људи не желе да прљају руке, јер је све што се догађало крајње прљаво, са цивилизацијске тврђаве гледано, не знају све чињенице и нису сигурни шта је лаж, покров и спин а шта суштина и истина.
Али. Зато читави кордони некомпетентних, употријебљених и лакоокориштених, свакодевно су спремни да све знају о свему. Од тога да је Ратко Младић имао обољели мозак и прије двадесет година када је „наредио геноцид“ до тога да је мајка Туђман Фрање имала жељу да га роди на Книнској Тврђави али добила трудове раније.
Један од квалификованих и квалитетнијих Будала Балкана јесте и Стјепан Месић. То што је био Предсједник Хрватске, један је од доказа.
Био је то и раније. Причали су ми дјелатници и дужносници, некоћ, у затвору Стара Градишка, гдје је било добре кољенице у тамошњем ресторану отвореном за јавност, да је Месић, док је затворовао ту, исказивао велики будалашки ентузијазам. Па је, кажу, између осталог, срао по трави и мазао се изметом по лицу, како би чувари имали што више проблема са њим.
Месић је инструментализовани Балкански Будалаш.
Никада није објашњено како је побиједио Дражена Будишу и послао га у политичку старетинарницу.
Цијело вријеме државничке дужности био је против Републике Српске. Што га етикетује као Србо и Српскомрзитеља.
Познат је по оној предложеној војној операцији да се тенковима, код Брчког одмах пресијече Република Српска.
Што га је сврстало у ред великих војсковођа. Ромел. Патон. И то.
По томе се, ако ни по чему, види с каквом Будалом имамо посла.
Таквог Стјепана Месића, Независне Новине данас објављују у својству Мишљеника о Дејтону. С којим он има везе колико и Фрањо Туђман са оним гускама у Доњем Рајићу, чини ми се, или Драгалићу. Чију је смотру извршио облиазећи ослобођена хрватска дворишта у којима су се случајно затекле српске куће.
Месић, дабоме, нема шта да каже. Његов мајмунски профиларијум то одмах сугерише. Он је само јужнија верзија Јелка Кацина.
Али, пише да је Дејтон уступак агресору и прихваћање резултата рата, укључујући и геноцид и етничко чишћење.
Сви главни негативци у том опису су Срби, јакако.
Било би занимљиво открити чији је Будала играч.
Због тога што се стално, попут Месића, држе исте тезе, не потрудивши се да је мало осавремене, упакују, љепше закотрљају.
А за Независне Новине не треба се чешати. Копања је признао да је више од милион долара добио од Америчана.
Мислим да је то мало.
За овакво уништавање новина, Новинарства, које се још води као постојеће, и уништавање објективности.
Ово ће, Странци Усранци, подвести под Друга Страна. То је њихова омиљена синтагма с помоћу које се постиже релативизација важне чињенице и већинског мишљења. Па су тако једна страна онај ко има 3о посланика у скупштини а друга страна онај ко има једног посланика.
У Новинарству, ако то још некога занима, не постоји друга страна.
Постоји само прва чињеница.
А чињеница је да је од свих српских подручја изван Србије, од Словеније до Гевгелије, остала само Република Спрпска и да је то земља Српског Народа а не Агресора.
И да је ово што раде Независне, и Месић, директан позив на укидање Републике Српске.

А не објективност, друга страна или дијалог.