понедељак, 8. јун 2015.

ОТКУД И ШТА ЗНАЧИ
ИДЕЈА
О ПРЕЛАЗНОЈ ВЛАДИ
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Свака идеја која долази из Србије, у погледу Републике Српске, треба да се, овдје, погледа кроз карлцајсову оптику. И то ону прије рушења Берлинског Зида.
Што се тиче осимесдеесовске политичке сфере, претежно Есенесдеа, те идеје су увијек имале за циљ потапање и депресирање Есенесдеа.
Та идеја се јавила још прије Бијељинске промоције Додика Мандатара, од стране Предсједнице Републике Биљане Плавшић.
Тада је Младен Иванић ишао код Милошевића и тражио подршку за формирање Владе од свих српских странака.
Сада се та идеја, прошле године, па и послије избора, у оном Београдском Писму Преко Дрине, ревитализовала. Да Есдеес, пошто је инсталиран у Сарајеву, треба да буде у Влади Српске са Есенесдеом.
Некидан је Цвијетин Миливојевић, из Бгд, лансирао исту идеју назвавши је Прелазном Владом Српске, која би владала до избора. Ту Прелазну Владу би формирали Есенесде и Есдеес.
Главно оправдање је да је Већина у Народној Скупштини лабилна и дневно под упитником а да Есдеес и булумента само што немају Већину. Можда, чак, неки час или два у току дана и имају је.
Бирачко тијело у Српској није подијељено. То је варка.
Српски Народни Посланици су у већини. Да би јој се приближила Опозиција мора да убухвати све остале. А они нису сви Српски Народни Посланици. Има и у Већини оних који нису али нема Бошњака.
Опозиција мора да скупи 42 српска народна посланика. Све остало је Пробосанска Народна Већина а није Српска Већина.
Ништа дакле није подијељено у смислу да је изједначено. Чак ни то да је овдје Коалиција добила Предсједника Републике а Сазаповци, горе, Члана Предсједништва.
Јер Иванић је добио дириговане Бошњачке Гласове.
Циљ опозиције није формирање Српске Већине већ увођење Пробосанске Политике у Републику Српску. И Пробосанске Већине у Народну скупштину Републике Српске.
То Коалиција око Есенесдеа треба да растумачи Јавности, а не да килави.
Пошто се непрестано ствара утисак да недостаје још само два ти српска бирача па да Опозиција потопи Есенесде и Коалицију.
Шта би значила Прелазна Влада Републике Српске, са Есенесдеом и Есдеесом.
·        Значила би предају Есенесдеа без губитка гласова.
·        Значило би увлачење Есенесдеа у Пробосански конгломерат.
·        Значило би признање пораза током десет година владавине што није у складу са чињеницама.
·        Значило би изневјеравање бирача који су на толиким изборима, комада седам, гласали за Есенесде и Коалицију, као побједнике.
·        Значило би потоп Есенесдеа на сљедећим општим изборима.
·        Значило би задњи ексер у мртвачки сандук Самосталности Српске.
·        Значило би одријешене руке Младену Иванићу да у Предсједништву пропусти и оно што је ишло Старини Новаку и оно што је ишло Дели Радивоју.
·        Значило би капитулацију пред онима који немају никакав политички концепт као алтернативу за Републику Српску.
·        Значило би отворена врата Укопницима Републике Српске, који осуђују Резолуцију о Референдуму а не осуђују Резолуцију о укидању ентитета и формирању регија.
Трагично је да ово Јавност, и бирачи у Републици Српској, не знају. Већ им се само сервира прича да ће обарање Есенесдеове коалиционе владе значити прекид опште криминализације.
Есенесде мора изаћи из зимског сна, мора ускочити у свакодневни политички активизам, стање се неће промијенити шутњом, мора престати да буде Међед Који Хрче, мора јасно рећи шта је на ствари.
Мора рећи да ће, ако се манипулације наставе, расписати опште изборе па нека бирачи кажу своју суд.
Да ли дајемо Републику Српску Пробосићима или је и даље Моја кућа, Српска.