недеља, 5. април 2015.

МЛАДЕН ИВАНИЋ,
МЕХАНИЧАР
УНИТАРИЗМА

Младен Делбој Иванић је као онај паметњаковић возач који дође код аутомеханичара, отвори хаубу и каже Отишо ми карбуатор, видите да су полуосовине замашћене.
А Механичар га погледа, с питањем, и мало крви, у очима. Дал да му зачепи, возачу, горњи или доњи карбуратор.
Прије неколико дана, Младен Иванић, у складу са својим политичким именом, Делбој, дошао је јевтино до неке робе и хтио да је скупо прода.
Дошли смо на идеју. Тиме је то прикрио. Не знам ко је дошао на идеју. Да ли они у Предсједништву, што ми се не чини вјероватним. Или Иванић себе назива МИ. MI.
Говорећи о Механизму Координације, Иванић је рекао да су Дошли На Идеју да, када се закује и када с не може даље, да ускочи Предсједавајући Савјета Министара са своја два замјеника. Или чак Предсједништво БиХ.
Тачно је да је Иванић у том контексту поменуо и кантоне, односно жупаније.
Јер се сада вади да није помињао Републику Српску.
Али. Сво Иванићево Делбојство и јесте у томе да купи јевтино шрот и бофл а прода као Нашу Идеју, не улазећи много ни у прву ни у другу фазу.
Главни Политички Проблем у Нашој Идеји Младена Иванића није кантон или Република Српска већ ПСМ, Предсједавајући Савјета Министара са своја два замјеника и Предсједништво БиХ.
По ком Уставу, или барем кућом реду неког солитера са Отоке, у расправу унутар Федерације, између жупанија и Владе Федерације, дакле, улази ПСМ са два замјеника или ПБиХ.
Федерација БиХ је држава Бошњака и Хрвата.
То што је тако не перципирају ни Бошњаци ни Хрвати, то су посебне теме. Али по свим актима, и припремним и дејтонским, то је тако.
Нема никаквог канала комуникације из Заједничких Органа БиХ према унутрашњим проблемима и блокадама унутар Федерације, односно између жупанија и тзв централне власти те Федерације.
Промовисање ПСМ и његова два замјеника у Мировно Вијеће које има прво да донесе одлуку и пресијече чвор, или, пак, још удаљенијег и несхватљивијег тијела као што је Предсједништво БиХ, подмукла је Унитаризација.
То је дизање свих унутрашњих проблема на ниво Државе БиХ.
То је промоција Заједничких Органа у Централна Државна Тијела.
То је вануставна акумулација функција.
То су Уставне Промјене које се уводе на мала врата.

Говорио сам о томе. Свака политичка реченица Младена Иванића, опасна је по Републику Српску, једнако као и велике уставне промјене.