среда, 1. април 2015.

ПРВОАПРИЛСКА
ДЕПОЛИТИЗАЦИЈА
ВЛАДИНИХ
И ДРЖАВНИХ
ПОСЛОВА

Неко је, јучер, прекјучер, лупио нешто о Деполитизацији полицијских послова на нову заједничких органа у том сегменту.
Као. Постигли смо значајне успјехе и то нам даје елан да идемо даље.
Какабу. Каква Будала.
У чему је разлика ако Полицију конотрлише Есенес или ако је контролише Александар Вучић. Ако је контролише Карамарко као министар или, сутра Хадезе, или не Хадезе него, опет, Карамарко, као лидер странке.
Та Деполитизација није нигдје у свијету спроведена.
Кретеноиди који о томе причају, или, пак, искрено мисле и сањају, треба да знају да је Политика и измишљена ради управљања Друштвом, Државом. Нацијом. А у развијенијим демократијама и Армијом и Вјером. Нафта се подразумијева.
Овдје, у пробехаралој босанској демократији, у Сарају, Странци Усранци продају у истом пакету, као еурокрем, Деполитизацију и Департијацију.
Кад ми именујемо ванстраначке експерте, па кад нас крене карта професионализма, европских стнадарда и еуроатлантских интеграција.
Два су мотива такве Инструкције од стране Странаца Усранаца.
Први је да се из укупног политичког живота искључе Политичке Странке и ослабе њихови прејаки лидери, ако постоје. Тај циљ је дио општег пројекта Дерегулације Територије који се прмјењује свуда гдје Збигњев проводи Западну Територијализацију.
Други циљ је инсталирање властитих играча. На оваквим просторима, гдје се дуго припремала та Збигњев Територијализација, још док је Друг Тито имао обје ноге, много је оних који су заврбовани од стране разних служби и који догорочно раде на појединим траншејима. Такви се постављају на важне изборне или именоване функције и обављају посао. Спор и дугорочан, због чега се то тешко примијети.
Онај ко пажљиво прати, примијетиће да постоје те двије расе у политици. Једна чисто Страначка, Партијска, једна чисто Службинска.
Како то у пракси изгледа. Пошто Деполитизација и Департијација захватају велики круг пунктова који не требају и нису интересантни Странцима Усранцима.
Изгледа још крволочније и погубније него да се декретом на та мјеста именују најортодокснији страначки кадрови.
Тај простор се онда попуњава људождерском НКК гарнитуром, национално-клановско-криминалном клијентелом и номенклатуром, у коју тешко улазе и најбоље стране службе. Осим ако то нису пројектовали као један будући рудник криминала, оптужби, и дисквалификација. Што се, такође ради. Па будале полете у криминал ко крезуби волови у млади купус.  
То даље разара цијели простор и НДД Сфере. Као што је и добра припрема за евентуалне нове међунационалне ратове.
Ну. На то се нико од Странаца Усранаца, Бриселаша и Мрсомудаша, не узбуђује јер је и то добар хуманитарни конвој за пројект Дерегулације.

Ми би требали да се узбуђујемо.