четвртак, 16. октобар 2014.

3285.
ВУЧИЋУ ПЕДЕРЕ,
КАЖЕ НАРОД.
ДРЖАВО СРБИЈО,
КАЖЕ ВУЧИЋ.
КО ЈЕ РЕАЛНИЈИ.

Када се, у Српском Језику, неком каже да је Педер, он не треба са се љути. Нити треба да се љуте хомосексуалци дугиних боја. Педер је кодирана ознака за контролу квалитета, карактерне особине, способности, увјељивости, за неприлагођеност сивија стварности, потребама у задацима.
То је као кад се фудбалеру каже да има двије лијеве. Или голману да не зна гдје је шупаљ.
Упад у екран Јавног Сервиса Европске Србије, какво сраније од синтагме, са слоганом Вучићу Педере, најмање говори о Вучићу. Јер он је само законита појава друштвених, политичких и геостратешких услова. Случајно се затекао баш тад баш на том месту са баш том околином. И баш тим  Томом.
Она говори колико је Србија под водом.
Говори о томе колика је привидна јединствена медијска слика. Колико су ефикасна клијешта за штројење јарца.
Говори о томе колико лажу испитивања јавног мнијења. Или колико се прешућују. Све лапсос до лапсоса.
Говори о томе да Обична, Народна Србија, мада су многи елитисти склони да је назову Примитивном Србијом, жељна ријечи. Колико је понижена да се грчевито, диверзантски, бори за Две Речи. Вучићу Педере.
Вучићева, пак, синтагма Држава Србија, јер он сваких 14 минута изјави да ће Држава решити то и то, комада шест, то и то, комада осамнаест,,, увредљивија је од синтагме Вучићу Педере.
Нити је Држава Србија, нити је Србија Држава, нити је Вучић, као предсједник Владе, позван да говори у име Државе а нарочито да говори шта ће она урадити, дајући налоге и обећања истовремено.
Разлика између Држава Србија и Вучићу Педере није само разлика између нормативног и стварног. Није само медијска котрљајка. То је цијела једна студија о стању србијанске НДД Сфере.
Зарад побољшања те сфере, боље је са се чешће чује Педере него Државо.
Ертеес би требао неки канал одвојити за те синтагме Народне Србије. Не окрајак, као они педери Ољу Утискобољу.
Дуже би владао Вучић. Мање би било Педера. А више би било Државе.