четвртак, 11. септембар 2014.

КОМЕСАР
ЗА ПРЕКО
ТАРАБЕ

Онај Јункер саставио СМБ, Савјет Министара Бриселски. За разлику од СМС, Сарајевског.
Двије ствари су изазвале позорност. Селма, не нагињи се кроз проширење. И нема Златка Лагумџије на видео игрицама иза Јункера. Лијановић био нешто заузет.
Нема више лажне приче о проширењу пошто је угашен тај Комесаријат.
Сада се он зове Комесар за сусједство/комшилук и преговоре о проширењу.
Опет ћемо имати двојезично титулирање бриселских бирократа. Србијанци и Бошњаци ће да говоре Комесар за Комшилук а Српскијанци и Хрваћани бум рекел За Суседство. И Сусједство.
Већи проблем је формулација И за преговоре о проширењу.
Под том синтагмом крије се показивање штапа, понижавање потенцијалних кандидата и уцјењивање Србије. Косовом и осталим изливима љубави, одушевљења и овација.
Брисел је, уз савјетништво Берлина, схватио да због ових јадника не треба претјерано да се узбуђује. Нити да им даје Комесаријат јер ће се они осјетити нарочито важним. А кад се на Балкану неко ускурчи од важности, може само да почне рат.
Схватио је Брисел да је ово ефикаснији начин управљања Зечијим Јебалиштима. Тражиш, и добијаш, једно по једно, оно што пожелиш. Какви приступни преговори. Они су превише конкретна ствар. Преговори о проширењу су као и преговори са Турском. Можеш докле хоћеш али не можеш даље од Санџака.
Тиме ће, за Србију и БиХ, важност добити појединачни шалабајзери, разне Фондације, Институти, Иницијативе, мешетари, сепетари.
Коубило се за почившег Кацина.
То, дабоме, говори о односу Европе према овим Отпацима Историје, Окрајцима Континента и Оплазама Мултикултуритета.
Не занима је.
Не само због тога што се појавила епидемија Шкотских Оспица већ и због тога што је Збигњев, Америчани, ријешио свој најважнији пакет на Балакану. Београд, што се Косова тиче, више нема повратка а Русији се неће моћи промицати ако ПППВ жели Позориште и Власт.
У међународним односима то се зове Употребна Вриједност Територије.
У требавачким односима то зе зове Набијање На Курац.
Као што то ради и Нато Пакт, гдјегод има прилику и неприлику.
Ових дана сијевнуло је тајно писмо Црној Гори о томе како не треба да се зајебава са референдумом о уласку у Нато Тракт и како треба да изјебе Јавно Мнијење да би се то извело.
А ја мислио да будале само знају да бомбардују из ваздуха.
Дакле. И Нато Пакт жели да употријеби територију.

Приче о евроатлантској будућности, страним инвестицијама и европским вриједностима, можете стрпати Ђекни у гаће.