субота, 6. септембар 2014.

3201.
ОВИ
ИЗ ЕРЕСА,
ЖИВОТИЊЕ,
ГЕНОЦИДАШИ
И ДИВЉАЦИ

Позната је синтагма Сулејмана Тихића. Ови из Ереса...
У њој је садржан амалгам свевјековне мржње која тиња Насеобином. Сав однос према бившој вјери и нацији, према окривљеној нацији. Сав нецивилизацијски антикомуникацијски мук. И сав однос искомплексираног погледа на свијет.
Та подсвјесна тегоба Тихићева да каже Срби, да каже Срби не желе да прихвате централизацију, или не знам шта, одаје гадљивост сваке мултислике о којој се у Босни и Херцеговини лаже стољећима.
Синтагма Ови Из Ереса говори о лакоћи муслиманског уласка у рат у коме се тако тешко и трагично сналазе, не знајући да ратрују, да побјеђују нити да губе. Говори о Изетебеговићевој луђачкој жртви мира за БиХ.
Живко Будимир, иначе Лагумџијин пиштољџија у улози Предсједника Федерације, учествује у предизборној кампањи за нешто. И мислио је да је профитабилно да буде већи Мујо и од Турака и од Малог Мује. И да каже да је Република Српска Геноцидна Творевина.
Добро. Живко Будимир је будала. И он мисли да је Геноцидна Творевина хит Ханке Палдум, универзална поштапалица, улазница у сарајевску рају златагана лагумџихирија. Ин је залијепити им Геноцид.
Међутим. Живко Будимир, дртина кандидат, нови је производ геноцидне кампање против Срба, које су били намјерили да протјерају или поморе у подрумима и казанима, а кад нису успјели, као из Хрватске, онда су их прогласили геноцидним и агресорима.
Такви производи, као Будала Будимир, масовни су у Федерацији, нарочито у њеном муслиманском дијелу.
Масовна је и немогућност будућности с њима.
Јучер се догодила трагедија у рударској јами Распоточје. У њој су и прије биле рударске погибије. Ако је игдје бог нељудског лика и душе, онда је то код рудара.
Једна друга врста лагумџијине будале, Нермин Никшић, изјавио је данас нешто као Чак ме и Додик звао и рекао узми шта треба да се помогне након те несреће.
Мислим да је нормално да свако у том неком кругу око Распоточја, без обзира на границе, помогне, зове, изрази саучешће.
Зашто би било посебно да зове неко из Републике Српске. Па и Додик.
Чак ме и Додик звао. Чак, зато што је Додик дивљак из Републике Српске. Они тамо имају Јужни Крвоток. Кољачи. Имају велике зарђале виљушке за једење живих људи.
Монструозна је изјава Нермина Никшића.
Коликогод је, јадничак, простодушно приглуп и коликогод је хтио да искаже тежину рударске трагедије.

Ја бих био спреман да у Републици Српској прогласим дан жалости поводом погибије рудара у Распоточју. Рудари су патеници без граница. Али не мислим да је могуће да се живи заједно за људима који имају овакву подсвијест. Као Тихић, Будимир и Никшић.