петак, 7. март 2014.

2728.
ПУТИН
ЋЕ ИХ ИЗЛУДИТИ

Мислим да Ангела Меркел, Обама и Камерон живе у апсолутном страху да Путин не упали неке моторе уграђене у Крим и не отплови на сјевер, па на исток, и прислони га уз Владивосток. Иако су савјетници мјерили шестаром и рекли им да не може да прође кроз Босфор.
Без обзира што су мечкали чачку, чини ми се да су изненађени и увређени развојем догађаја.
Цијели Запад се бави Путином. И анализама. Какве санкције. Колико би пара изгубили. Коју ће ријеч употријебити.
И проклиње, тај Запад, Хрушчова. Што даде Крим Украјини, 54. Сад би били мирни.
Сад су открили да је Путин ангажовао неку глумицу која хода од града до града и глуми, изводи разне потресне минимонодраме, пресвлачи се, фарба косу, плаче. Сад је у Харкову, сад у Одеси. Све то се појави на разним телевизијским мрежама. А друштвене су, кобива, то откриле.
Ја мислим да је то открила тајна служба. Једна од двије. Или она која је плаћала анархисте и протестнике уопште па је прегледавала снимке да види да ли су одрадили своје смјене. Или она која је тражила туђе шпијуне и  стоструке агенте провокаторе.
Занимљиво. Мада није оригинално.
Америка је, ономад ангажовала глумца за Предсједника. Па је то трајало много дуже него унереди у Кијеву. А није био ни лијеп и онако једар као Рускиња Глумица.
Ако је доиста ријеч о Глумици и организоваваном пласману њених једночинки, то треба посматрати смао као саставни дио општег пласмана или непласмана информација о Украјини. Као и о сваком другом кризном пункту на свијету. Нарочито оном којег нападне Запад. Или којег западне Напад. У бунилу Демодркатије, Демократије, словне грешкице, и потпуних еуронато интеграција.
У таквим догађајима није битно оно што се стварно догађа на лицу мјеста. Битно је какве информације оду у свијет. У ту земљу не мора да оде ни једна. Оне, жељене, ће се вратити из свијета јер сви ти несретници више вјерују западном свијету него себи.
Русија није глупа као Срби у распаду Југославије. Па да упадне у медјијску замку ко крмача у кречану.
То показује она водитељица која је напустила амерички студио Русије Данас. У нападу савјести. Није могла да издржи до што Русија ради.
Нека чудна поштена женска. Да су такве остале Американке, све би телевизијске мреже досад затвориле радње. Колико Америка убија информације.
Разлика између Реалности, Информације и Коначног Рјешења данас је неспојива и брзином свјетлости.
А највећи ефект свега није тренутан и није везан за неки конкретан пројект. Као што је сада Украјина. Посљедице и жетва, очекују се у будућим догађајима када ће се показати мишљење јавности, и постати материјална снага, формирано на основу селектираних, манипулисаних, фалсификованих или прешућених информација.
Чак и када се дио истине објелодани, након десет или не знам колико година, трајни ефекети се неће пољуљати.
*

Морам мало пажљивије да погледам неке стварчице на јутјубу. Можда је Обама ангажовао двојника да прича са Путином и даје изјаве за тамошње медије. Ковели, прејак је, не вриједи да се излажем и нервирам. Дођи, Мишел.