недеља, 2. март 2014.

2717.
ДА ЛИ ЈЕ ЗАВРШЕНА
ФАЗА УНИПОЛАРНОГ
ТОПЛОГ РАТА

Пошто је завршена дуга фаза Хладног рата у свјетској историји и пошто је срушен Совјетски Савез, као једна од предфаза западног покоравања Славена, Руса, због природних богатаства која би Финансијашком Капитализму омогућила још два, три, вијека, бјесомучног богаћења и даље покоравање планете, наступила је фаза Америчког, Нато, Дивљања по свијету.
То је била фаза Униполарног Топлог Рата.
Американци, под блиједом маском Нато Пакта и под, повремено, још прозирнијим велом Уједињених нација, које су, кадгод их не могу инструментализовати, набили на курац, радили су по свијету шта су хтјели.
И директном војном интервенцијом и Анархистичким Прољетовањем.
Како је Русија стајала на ноге, а и Путин се приженио, ствари су се уозбиљавале. На случају Ирана, Египта и Сирије, Збигењев, Америка, Нато и Милитарфинансијаши, пуко је КОЛ. Курцем О Ледину.
Сада је дошла Украјина као могућа америчка компензација за те поразе. Мада није јасно колико је Украјина искрена жеља и циљ Вашингтона, обзиром да су лако добили Либију.
Украјинци, они који су пристали на западну цуцлу и организовали анархију, били су крајње наивни ако су мислили да ће Русија сједити скрштених руку и поново гледати снимке Олимпијаде и својих успјеха у организацији.
Увукли су земљу у могући грађански рат и у изгледну латентну полуокупацију од стране Русије.
Шта се сада може очекивати.
Порађање настомак, без царског реза. Уз много стењања, јаукања и пропадања. У најбољем случају, ако се изнађу могућности коликотолико регуларног премоштавања потпуно неуставне, незаконите и анархистичне деложације легалног предсједника земље, провођење каквих таквих демократских и процедуралних избора на које ће дјеловати сто разних јавних и тајних силница.
У оном горем и реалнијем, може се очекивати држање Украјине под руским пресијским и агресивним константним утицајем што би Западу дало дугогодишњу могућност окривљавања Русије за кршење Повеље, Међународног права и Људских права.
Можда је то и био циљ Запада. Јер су у цијели посао ушли аматерски. Кличко Предсједник. Формирање Калашњиков Власти. Фашисоиди на сцени.
Ко ће платити.
Украјински народ. Тако увијек бива. Само се негдје зове ирачки народ, негдје либијски народ, негдје бошњачки народ.
Што је још увијек боље него бити у одговору на питање Ко ће најебати.