субота, 19. октобар 2013.

2403.
НАЈПРИЈЕ
ПОХАПСИТИ
БИРАЧЕ
ИВАНИЋА
И МИКЕРЕВИЋА
 

Тешко се носимо са једним Бирачем. Не знам како ћемо сљедеће године са неколико стотина хиљада.
Мада курачеви језичари кажу да треба рећи Бирчем.
Бирач је занимљив за анализу односа јебивјетара, евопрских земаља, бриселских бирократа, нато разводника прве класе и тајних Великих Кројача према овим просторима уопште.
Бирач, који је једна од стратешких супстанци у многим производима, ником није био занимљив осим Усраним Литванцима. Па је тако и продан, у склопу општег инсистирања да се све живо приватизује. Од стране странаца и великих експерата шесте и седме класе, то је она категорија земље гдје неће ни зуква да расте, који су нам причали овдје о неолиберализму и слободном тржишту, о приватној иницијативи и потреби да држава одумре. А ми изашли из социјалаизма, државе и рата и гледали, зинути, у њих, сабласно укочени Да су нам и стршљенови и бумбареви улазили у уста, не би примијетили.
Да је прави циљ био интеграција овог простора у ЕУ онда би Бирач купила нека велика здрава компанија којој тај производ треба или која има искуство у тој производњи. И да је циљ био неолиберална тржишна привреда.
Овако је испало да смо све, што нисмо успјели опљачкати и срушити у рату, дали лоповима, домаћим и страним, да унереде и девастирају.
И испало је да Европа и Међунродна заједница лажу.
Једини еуроинтеграцијски потез за четврт вијека на Булкану јесте Фијатова инвестиција у Крагујевац.
Од Триглава па до Гегвелије нема више ни једног примјера.
Словеначка привреда је уништена, земља пред банкротом. Хрватска је поред Срба уништила и економију, и опљачкала је. БиХ је пољски нужник који није ни за Фарму на Пинку. Србија под Вучићем и пред банкротом. Она сића на југу, божепомози.
Шта је, дакле, био циљ свих оних на почетку поменутих.
Циљ је био потпуно економско и социјално уништење ових простора. У то су се укључили и домаћи издајници.
Стога треба ухапсити Иванића који је договорио продају Бирача и Микеревића који је давао попусте и олакшице. Проговори слико, макар у истрази.
Каква је логика продати Бирач Усраускасима из Литве. Који је курац Литва на економској карти. То је као кад бих ја ангажовао Ескиме да ми сада конопљу, горе код себе, да је наша полиција не нађе.
Што нисам пет минута предсједник Владе да им затворим тај Економски факултет, на коме сакате студенте, па да остану без посла. Па да гласају за Босића. ЈИО. Леватоускаси.
Дабоме. И послије је било сумњивих дјелатности. Треба истражити. Да ли је увијек уцјена останком без опосла хиљаду радника производила добронамјерне владине одлуке или је беспослост кориштена као изговор за финтранс.
Е. Зато Србима Овдје треба Држава Српска. Прво. Јер Држава може да каже да то, и друго што је важно и стратешко, не треба продавати. Друго. Једино Држава може да именује менаџмент и да му уврне муда са циљем позитивног и поштеног пословања. Једино Држава има одговорност и механизме контроле и силе.