уторак, 15. октобар 2013.

2396.
БРАЗИЛ
ЈЕ НОВИ
БОСАНСКИ
ФАЛСИФИКАТ
 

Змајеви се раскрилитали, СТЖ.
Иду директно у Бразил. Гдје их чекају голе вибрирајуће гузице, глатке бутине и сјајним колутићима облијепљене сисе. Такозвана Самба.
Цијела Босна бехара, Херцеговина бехара, Брчко бехара. Бехара и Дијаспора.
Неће се живу остати.
Нарочито након катастрофа које су преживјеле и преживљавају Србија и Хрватска. У том фудбалу.
Сада ће услиједити честитке. Од Међународних Дркаџија. Од Инцка. Од Копање. Од Комшића. Од Чавића.
Сарајево је добило нову Илузију о својој мондоцентричности.
Ово је успјех цијеле Државе. Ово је прави патриотизам. Овако се бори за Државу. Већ чујем топоте ових наслова, низ калдрму, нане.
Ну.
Та једнонационална репрезентација, такозвана репрезентација босне и херцеговине, а, у ствари, репрезентација Зенице, још једна је самообмана Босне и Херцеговине.
Као што је и самообмана била Олимпијада. ЗОИ 84. Самообмана за СР БиХ али и за СФРЈ. И једна и друга су једва дочекале сљедећу.
Као што је и Патриотизам био самообмана. И Мултиетничност. И свјетске очи упрте у БиХ. Клинтон, Боно, Аманпур, Тешањ и Пада Вече.
Несрећа је у томе што ће Сарај и самопрозвана Држава од ове илузије живјети још неко вријеме и терорисати лажима овдашњу јавност. Јер то је искључиво заслуга фудбалера и никог више. Никаквог савеза, никаквог јединства, никакве државе. А и њима се више посрећило него што је тај пласман плод константног умијећа, организације и рада.
Као што Аваз, данас, терорише јавност лажима о Царевој Џамији коју је у Бањалуци изградио Сулејман Величанствени Давитељ. Не у Бањалуци, већ у Горњем Шехеру, који је, лаже Ааваз, колијевка Бањалуке. То је зато што су у том пркну живјели само муслимани. А то што су Римљани изградили Кастел, то ништа. И то што Сулејман нејма везе са Царевом Џамијом у Бањалуци, него џамија има са његовим улизицама, којих на овим просторима није мањкало у сваком времену, и то ништа.
Јест нас попала несрећа, ММЈ. Сејдић Финци, нема Ипа, Мевлид се обријао, Лагумџија галами, Попис, Избори, Бразил. Па онда, Порази. У Бразилу.
Ово ни Величанствена Династија не би издржала, како Аваз назива Отоманске Кољаче.