четвртак, 19. септембар 2013.

2338.
LEX
SEIDICFINCI
ИЛИ ДА ЛИ ЈЕ ВРИЈЕМЕ
ДА СРПСКА ПОВУЧЕ
ПРИЈЕДЛОГ ЈЕДАН
ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
 

Цијели Балкан је набијен на Lex. Lex Перковић. Lex Косово. Lex Војводина. Lex Сејдић и Финци.
Посматрам набијање на Lex неовисне сусјеткиње Хрватске и припремљене санкције које ће јој увести исто неовисна Еунија, у којој, акцији увођења, предњачи неовисна Данке Дојчланд, а брине ме, у души, Босна и Херцеговина.
Већ другог октобра слиједе Санкције.   
Минијем да то нема смисла.
Санкције се уводе озбиљним државама. Ми нисмо ништа. Мислим. Ви нисте ништа. Та Ваша Држава. То је скуп Лијановића Збрда Здола.
Осим тога, санкције треба да произведу ефекат. А у БиХ, ако се уведу, произвешће чешање по гузици.
Ну. Ствар треба гледати озбиљније.
Брисел, који благе везе нема о ономе што се догађа у Босни и Херцеговини, о Дејтонском споразуму, о историјским и националним процесима, о суштини проблема Насеобине, не само данас, не само у рату који је на аверсу био Борба за опстанак, а на реверсу Агресија, уплео се у Босни и Херцеговини до грла. Његова тенденција јесте да БиХ држи далеко од себе, а да се жељезни прстен у брњици не види у свом крвавом облику, и да штап којим се управља том Мечком, више личи на махагонијев него на глогов.
Али, када се процеси и улоге посматрају одвојено, онда је ангажман Брисела катастрофалан.
Брисел се уплео у Сејдић Финци као Хрватска у Lex Перковић.
Можда ће санкције Хрватској нешто и ријешити, мада је то једночинка за сиротињу на тргу, али санкције Насеобини неће ријешити ништа већ ће само учврстити овдашње позиционаре.
Јер. Суштина Једночинке Сејдић Финци није у праву Европске уније, неким стечевинама о људским правима, у европском путу Насеобине БиХ, и праву на кандидовање.
Суштина је у међунационалним односима Срба, Хрвата и Бошњанаца. Не знам како да их назовем а да их не завадим.
А међунационални односи се рјешавају ратовима и границама.
Трећи начин није пронађен.
Откако су жене изгубиле власт над мушкарцима и пећинама.
Стога се у том безазленом случајчићу Сејдић Финци, који је и покренут са намјером унитаризације, са намјером, дакле, да се пониште нације и њихове границе, Срби и Хрвати, какогод окренеш, не могу избјећи границе. Надам се да ће се избјећи рат. Стога након разговора Човића и Тихића, Златко и његови маљчики креште Ништа што личи на Трећи ентитет неће бити подржано.
А глупи Брисел мисли да се ради о људском праву на кандидовање.
Срби и Хрвати треба да искористе ту неукост Старе Глупаче Европе, коју покушавају подмладити Бирократизацијом, као Вештачким Дупетом, и да с помоћи вируса Сејдић Финци учврсте своје позиције и границе.
За Српску је, можда вријеме да одустане од синтагме и приједлога Један из Републике Српске. Јер то је недејтонски уступак Босни и Херцеговини а не Осталима.
Нико не зна у шта се тај Један може изродити.