понедељак, 3. септембар 2012.

1763.

CRVEN FESIĆ
SOCIJALISTIČKE
INTERNACIONALE

Kada smo mi, onomad, osnivali Stranku nezavisnih socijaldemokrata, nije se u Republici Srpskoj smjela pomenuti ta Socijaldemokratija. To je varka Buržoaskog Zapadnog Militarizma. Stoga su naši ljudi, u vrijeme sastanaka i osnivanja odbora, na mnogim mjestima zamračivali prozore dekama, da mrski doušnici i sveopšti neprijatelji ne bi vidjeli ko sve šuruje sa nenarodnim elementima iz inostranstva.
Uz to, mi nismo Peravu prefarbali u Žujavu. Mi smo osnovali novu stranku. Novu ideologiju. Novi program. Našli nove ljude.
Sad vidim da smo načinili jednu grešku. Evropski i bjelosvjetski socijaldemokrati, naročito oni postrojeni u Socijalističkoj internacionli, nisu radi da pročitaju, i svaki dan gledaju, sintagmu Nezavisni Socijaldemokrati.
Kominterna ima korijene i u zemlji i u vazduhu.
Crni Komunizam preimenuj u Socijaldemokratku Partiju, obavezno Partiju, i šuti.
Tako je uradio Zlatagan Velićanstveni i pobro plodove. Poslije njega to je uradio i Tomislav Nikolić. Preimenovao Jadikale u Naprednjake. I Bog Te Veselio.
Nakon formiranja Stranke nezavisnih socijaldemokrata, nema šta ti evropski socijaldemokrati nisu radili da nas privedu kulturi, da nas ukolijenče i podvedu Esdepeu da bi preko nas vladali Srbima.
Deset godina smo se opirali i išli usponom do pobjede. Kada smo pobijedili, postali smo opasni. A i mi smo se protresli, okočoperili i nakostriješili. Eto ti Boljitak za saradnju. Ubio se. I Haoes.
Kada je Tužibaba Velićanstveni presavio tabak i odaslao ferman u Socijaldemokratski Stambol, kod nas su, u Glavnu kancelariju u Banjaluci, došli drugarice i drugovi Tanja Fajon i Hanes Svoboda. Mada, sudeći po svobodnim naočarima, čini mi se da su to bile drugarice.
Kobiva, da se obavijeste o stanju u Esenesdeu.
Između ostalog im kažem da imamo četiri žene načelnice i da su to jedine četiri u BiH. Svoboda gleda po plafonu a Tanji malo neprijatno. Vidim da pričam zidovima.
Sad vidim da se SI, Socijalistička Internacionala, opredijelila za Crven Fesić U Dragana Moga. Tu je sve. I Crvena boja socijaldemokratska. I U kao baština fašističkih gena Haoesa. O Fesu da i ne govorim.
SI se tako ustoličila kao ekspozitura sitnih geopolitičkih igara na Balkanu.
A u stvari kao još jedan magarac koji treba Zlatagan da održi u sedlu.