уторак, 6. март 2012.

ABRAMOVIČ,

VIĐAŠ, NAĐEŠ BOLJEŠ

Propo još jedan fol iz Klase Murinjo. Mali Riđobradi iz Portugala doveden kao čudo od djeteta, takorekuć menadžerska Nađa Komaneči, da upravlja Čelzijem, dobio Voljno. I to da upravlja Čelzijem kojeg je iscijedio Murinjo tako da je ostalo samo suvo žilavo liko a ne tim. Time se pokazalo da pare, bilo one i Abramovičeve, ne znaju kako se zna.
Viljaš Boaš bio je Dobraš u Portu. Ali Porto je druga vrsta fudbalskog tima, porodica, željni afirmacije, uživaju u fudbalu, prihavtili su nadmetanje i u ligi i sa drugimn klubovima.
Čelzijevi igrači, kako je Abramovič donio pare koje ne znaju kako se zna, pišaju kolonjsku vodu dok im sluškinje drže šlaufe, creva i crevca.
Čim sam ga vidio da čuči oko auti linije, premiješta se sa noge na nogu, Ko Gladan Srat, znao sam da ne vlada situacijom i da ne zna ništa što bi moglo pomoći u vođenju Čelzija.
Dabome, ne žalim se. Ne volim Čelzi jer ima pare. I takvi timovi treba što prije da propadnu. Da bi se razvijao fudbal, da bi bio Igra i da bi privlačio mlade a ne samo glupe. Kao što je Pepe.
Za fudbal je važniji tim u kome igra jedan Van Serijski nego tri trgovačka tima. A Čelzi, Siti, Real, spadaju u klasu Nakupovanih Timova.
Andreš Viljaš Boaš Treneraš nije za nakupovane timove. Za neke male, Druga Liga Zpada, možda. Murinjo se još drži jer sa onim igračima ja bih pobjeđivao iz MZ Podbrđe, telefonom, ne bi mi trebala ni jedna cijela baterija. Ali kad Real počne da kašljuca, isplivaće sva nesposobnost Zvjerinja. Kao što je i sada isplivala Boaševa.