четвртак, 18. август 2011.

ISLAMOROBIJA
Strah od sebe širiš sam. Sve što radiš, sebi radiš. Niko đavolu ne može da odglumi đavola. Niko ljude pored tebe ne može da prepadne tobom tako uspješno kao ti sam.
Izvor straha od islama je u islamu samom. Preciznije, u njegovim dijelovima. Kao što je strah od Srba bio u Arkanu, Miloševiću i ostalim Srbljacima. Dakle, u dijelovima Srpstva.
Ratni Islamski Kaplar i Rijasetov Piar su izašli sa staljinističkom obznanom o strašilima islamom. U tu knjigu je ubrojano sve što je nekome od tih lažnih islamoljuba palo na pamet. Dokument je nazvan izvještajem kao da se radi o nekakvoj parlamentarnoj američkoj komisiji ili o nekom tijelu pravednika i nezavisne istrage.
Dokument je zastrašujući, toliko da je Ef. Cerić danas u Banjaluci morao istaći zasluge Milorada Dodika za početak obnove Ferhadije. Milorada, koji je vodeći ekstruder islamofobije na listi Izvještaja.
Ta proizvodnja neprijatelja na sto strana svijeta, potpuno se ukorijenila u Bosanski islam. Odnosno, u njegovo vodstvo i njegove generatore.
Ovo sa Izvještajem je još jedan korak dalje. To se može tumačiti kao metiranje neprijatelja za odstrel. Precizno su pobrojani oni koji su istovremeno i okrivljeni i osuđeni. Ta Ruždijanizacija svih koji imaju bilo kakav kritički otklon prema islamskim aktivistima, dužnosnicima ili ustanovama, dakle, ne radi se o Islamu, jer, Cerić nije Islam, tipični je staljinistički golootočki ortodoksni komunistički sindrom kaplara i razvodnika islama. Jer, na komunističkoj sisi su i odrasli.
Zadnji put kada su predstavnici jednog naroda, srpskog, ovdje proizvodili neprijatelje u količinama koje knjige i novine nisu mogle primiti, stvar se završila loše po proizvođače. Da li je iko među tim islamortodoksima uzeo taj nauk u obzir.
Izvještaj, kao i sve drugo, dijeli BiH. Dijeli ljude u BiH, jedne od drugih. Stvara neprijatelje i neprovjerenje.
Međutim., to se može shvatiti i kao priprema za rat. Ne mora to u početku biti oružani rat. Ali islamski Kaplar i Piar su postrojili neprijateljske brigade, precizno, po spisku i po starještinstvu. Čeka se dalja komanda.