субота, 11. јун 2011.

ŠTA SVE IMA POD BALKANOM
Zaista je ovo ukleto područje. Ovaj Balkan, Bujadište, Krvište. Pošto nisu ovdje ustanovljeni nikakvi mutanti i drastični genetski poremećaji humanih jedinki i pošto te jedinke i njihove kolektivne okrupnine primjenjuju dostignuća civlizacije i socijalizacije kao i drugi, jedino objašnjenje za sva nerazumljiva ponašanja mora da se nalazi u zemlji i njenoj podzemnoj energiji. Tako sam ja postao geoenergetičar.
Možda se zato sva Srbija godinama upinje da nađe Kosti Đenerala Draže. Možda zato sva Hrvatska hrli u Blajburg i od njega tvori Kosovburg. Možda zato sva Bosna pod zemlju Srebrenice sahranjuje i one koji nemaju veze sa tim zločinom.
Nemoguće je objasniti šta će Srbiji Kosti Đenerala.
Srbija, ključna zemlja na Balkanu, tako oni vele. Srbija koja se rješava svojih savremenih generala kao što je Vukelić nekad izvozio stare konje u Italiju. Srbija koja kopa i nogama i rukama da ide u EU. Srbija koja nije umela da sačuva Kosovo za tolike vekove sada bi da čuva kosti iz vremenskog koloseka, u svoje najbolje vreme, izbačenog i ispalog promašenog đenerala, tolike buduće vekove.
Trenutno se skenira teren na Adi Ciganliji. Čim se ustanovi nešto od kostura, kopaće se i ići na deenka.
Da se odmah razumijemo. Mislim da država apsolutno ima sva prava na djela, pa i na relativna zlodjela, u svom očuvanju i očuvanju i zaštiti svojih podanika. Dabome da to znači da je tadašnja država imala pavo da strelja tog Mihajlovića. Da strijelja one na Blajbugu. Dabome da to znači da poslije ta ili neka druga država može da ustanovljava da li je tu bilo prekoračenja nužne odbrane ili nekog većeg pravnog sranija. Pa i da osuđuje osuditelje. Ali, država ima dužnost prije svega da se brani. Sebe i svoj podanike. Da bi se odbranila FNRJ, Draža je morao da bude streljan. To što vi ili mi nismo voljeli FNRJ, to je nevažan par Damjanovih Muda. Zato i postoji država. Da li je neko mislio da je država izmišljena zbog pojedinačnih ljudskih prava ili prava bradatih četnika i koljačkih ustaša. Idibre.
A Đeneral Draža. Šta je Draža Srbiji. Ni simbol nečega. General bez vojske. General bez bitaka. Šta je ponudio Srbiji pa joj neko to nije dao. Kakvu viziju, kakvo društvo. A i otkad đenerali imaju vizije, SIJK. Kalajisano.
I kad nađu Dražu sa Drmanom Šubarom i Cvećem, šta onda. Da plaćeni, potplaćeni i umišljeni intelektupci blate Srbiju i Srbe, da razvijaju tezu o antifašističkoj partizanskoj prevari i da svi korodoni iskrajisanih Patroluda iz raznih Govnina, pa i E govnina, hrane svoje metastazirane predstave o potrebi svakodnevnog litanja po Srbiji.
Pustite, bre, Kosti Đenerala Draže. Mnogo bolje ste žive kosti odsepetili u Hag. Pa ništa. Protestovali smo umereno. Unatoč činjenici da Srbi vole da preteruju.