недеља, 26. јун 2011.

ESDEESOVCI


PIŠU KNJIGE O DODIKU
Teška vremena su došla. Orlovi zimu zimuju među kokošima. Fosilizirani Esdeesovci kliču Dodiku.
A i inače sve je više Knjiga Zaradnica o Dodiku. Nije Kult Ličnosti. Kult Lakepare.
Izvjesni Jović, a i Đević, napisali su kožnu knjigu o Dodiku: Naprijed Srpska – Milorad Dodik. Jović, a i Đević, provjereni su stari Esdeesovci, iz prvih nalazišta. Doduše, moram biti objektivan, nisu baš bližnji sa sadašnjim Esdeesom Mladen Bosića. Ali, to ih samo još više ocrnjuje. Opaska autora: pošto postoji spor oko autorstva knjige, izbjegavam da pišem autori Jović i Đević. Najbolja formulacije „a i“.
Narečeni Jović, stari Esdeesov propagandist, kaže da je dvadeset godina skupljao materijal o Dodiku. Ne kaže da je to radio po zadatku, da bi Dodiku vadio Oči Izdajničke i da bi bio predvodnik Kordona Krvopija koji su oko Esdeesa formirali tri obruča dok je ovaj krao, zlao i narod zamajavao. Pored Crvene Knjige o Dodiku trebao je objaviti i Crnu knjigu svojih tekstova od Njemu. Ili , najprije o poslodavcima, Knjigu o Momčilu, Knjigu o Radovanu, tako dučićevski nadvremeno zvuči, STJ.
Knjiga je inače koncipirana prodajno. Sa mnogo slika onih koji imaju mnogo para ili mnogo odluka. Aco Džombić sa Dodikom pa, na istoj stranici, Dodik sa Acom. Itd. Korice Biblijske. Crvene. Komunizam je teorija i praksa samoodraza. Kardelj se sada prevrće u grobu: Kako ja nisam imao takvu knjigu, prokleta prasica, meni su dali crvene, ali meke, korice samo za Teoriju i praksu političkog sistem socijalističkog smaoupravljanja. Ili tako nekako.
Kasne, udnici, za Dodikom dvadest godina. Misle stići koricama od sedam milja.