недеља, 24. април 2011.

DOBRODAJNICE
OKRUTNOG
PLATFORMATORA
Vezir Saraja i cijelog Vratnika, Sai Baba velike vojske glasača za Nepotrebnog Komšića, trgovački putnik za ustaškelje na njihovom putu u socijaldemokratiju, politički pokrovitelj kalamarenja Starog Lijana i tvorac prakse po kojoj značaj Platforme raste sa svakim kvadratom smanjenja prostora za neki drugi narod, Zlagumdžija Zlajoglu, izveo je novu koperfildovsku predstavu lažnog političkog značaja, skoro u rangu prvog Komšićevog spasiteljskog izbora za obične ljude, trudnice i nosioce svih vrsta ljiljana, od zlatnih do gladnih, i multipsihopate svih vrsta i istovremenu uputio pokroviteljsko popoviteljsku encikliku Borisu i Ivi.
To pribavljanje vještačkog značaja a istovremeno pokazivanja stvarne sokačke i čaršijske nemoći, sa evropskih i internacionalnih razmjera svelo se na slanje javnih pisamaca koja neće nikuda otići i koje neće niko primiti.
Zlajoglu je važno, u informativnom pisamcu iz Službe Partije, izjavio da nema deložacije kardinala Puljića i da je, čim je saznao, od silnog, važnog i pretrpanog platformaškog posla, da to još nije riješeno, odmah prizvao Premijera Nikšića, STJ, i advokata i razriješio nepotreban slučaj.
Borisa od Srbije podsjetio je da je stalno pričao kako će Srbija podržati sve što se tri naroda i dva entiteta dogovore. A o Sudskom Referendumu nisu se svi dogovorili, kaže Platformator.
A Ivi od Hrvatske nabio je na nos sintagmu „konsenzus svih predstavnika naroda i građana BiH“ koja sad zahtijeva i njegovo javno očitovanje o Referendumu.
Zlatko Lagumdžija je potonuo u svoju platformašku nevažnost pa pokušava javnim bacanjem pjene, magle i mjehurića pribaviti važnost na političkoj sceni, jevtino, usput, uz Uskrs, pokušavajući da kupi nešto katoličkih vjernika.
Istovremeno, popuje istočnim i zapadnim liderima, koji, dabome, nemaju nikakva prečeg posla već samo čekaju Ferman sa Miljacke.
Izjave Borisa Tadića o tri naroda i dva entiteta, mada bi se uskoro moglo dogoditi da Lagumdžija priznaje dva naroda a da postoje tri entiteta, odnose se na buduće i eventualne ustavne promjene a ne na referendumsko narodno izražavanje volje u odnosu na dosadašnje vanustavno djelovanje.
Predlažem mom bivšem komunističkom drugu, jebiga, svako ima mrlju u biografiji, da se svede u realnost. Njegovi dometi su Jurišić i Lijanović. Urbi. Tadić i Josipović su već Orbi.