понедељак, 21. фебруар 2011.

“Podjele koje Montgomery predlaže sigurna su formula za ponovno paljenje sukoba na Balkanu, sa razornim dejstvom, uključujući i formiranje islamske Republike u centralnoj Bosni”, navodi Server, te pita Montgomeryja da li se sjeća:
“Mi to nazivamo “neodrživim ostatkom islamske Republike koja bi bila platforma za iranske teroriste u Evropi. Teško mi je vidjeti šta je tu u interesu SAD i Srbije. Ali nema potrebe da Montgomery više misli o tome”, ocijenio je Server.
BiH KAO TRAJNA
TALAČKA KRIZA
Kada je, onomad, počela Demokratija u Bosni, kao sad u Egiptu, niko nije ni slutio da će sve da se pretvori u Naseobinu i ode u 3LPM. Naprotiv, svi su imali zlatnoobzorljive poglede na budućnost, rješenja i sudbinu. Vojska kafansko-intelektualističkih sinoć probuđenih i izlarvisanih srednjovjekovnih alhemičara imala je projekte, mape i likove za svaku moguću varijantu.
Jedna od tih storija bila je i to kako Srbi i Hrvati moraju da trpe turke, balije, u svojoj državi jer Svijet neće dozvoliti da se formira Druga Turska, baš ovdje na predjelima u kojima Evropa i Amerika inače uživaju i gledaju zalaske i izlaske sunca iza pitomih brdusina i ultrakolorisanog kamenjara.
Ta kafansko-septička teza pojavila se mnogo prije boravka Danijela Servera u BiH, 94., kao američkog izaslanika za muslimansko-hrvatsku federaciju. On ju je, dakle, naslijedio, kad je došao ovdje i sada je lansira kao veliki ekspert, optužujući, pri tome, Montgomerija kako je plaćeni lobist Tome Nikolića i slično. Ma, da, Server je u BiH radio za žireve. Svaki dan šaka žira. A svake prve subote u mjesecu i pregršt cazinsko-kladuškog kestena. I sadašnje izjave daje za žireve. Znam za mnoga prezimena koja nemaju veze sa ličnostima koje ih nose, Palikuća, Piškić, Spalogaća, Gaćanović… ali Server Danijelu sjeda ko budali šamar.
Prije svega, o kakvoj bi se Islamskoj Republici radilo u slučaju federalizacije BiH ili davanja mogućnosti Republici Srpskoj da se izjasni da li želi da ostane u okviru BiH. Nakon jednog od ta dva događaja, na bošnjačkim teritorijama, pod vlašću i ingerencijama sarajevskih političkih stranaka, ništa se nebi dogodilo što se već nije dogodilo. Teroristi su bili ovdje i za vrijeme RBiH, i za vrijeme AR BiH, i prije Dejtona, i poslije Dejtona. Bošnjačke stranke, Sarajevski Politički Krug, i sada se ponašaju kao da je sve ovo Islamska Republika. To što Željko Komšić ne nosi turban, to je samo modni detalj.
Dobro je poznato da pitanje da li će neki prostor biti iskorišten za međunarodnu deratizaciju ili infekciju, ne zavisi od Srba i Hrvata. Kao da je nas ovdje trista miliona, STJ.
Držati Srbe i Hrvate kao čuvare dobrih osobina islamskog svijeta u BiH, ponižavajuće je i za muslimane ali i za hrišćane. Držati Srbe i Hrvate kao ovčice taoce u toru u kojem mogu da se pojave vukovi koljači, pa ako prežive, dobro, a ako ne prežive vidjećemo šta ćemo, u maniru je stare dobre staljinističke ničeovske doctrine. Mislio sam da je sa tim završeno kada je Makarti očistio Ameriku od komunista.
Danijel Server Serviser ne treba da se koristi istrošenim tezama. Potrebni su demokratski argument. Sve ostalo smo probali. Ovo je talentovana Naseobina. Šteta što se raspada, imali smo još toliko ideja.