уторак, 22. фебруар 2011.

PICNJAVA U SARAJEVU
U Sarajevu pucnjava. U Sarajevu picnjava. Pucaju kriminalci. Saopštava PIC. Zakon o katastru, kojeg je danas usvojila Narodna skupština Republike Srpske, nije zakonit. PIC, bez Rusije, klasično, saopštio da tako ne može. Ne može, vele, Republika Srpska da knjiži, popisuje, svoju imovinu u organima izvršne vlasti nego mora kao do sada u sudovima.
Za moju tetku to vjerovatno ne znači ništa. Ali znači mnogo za budućnost Republike Srpske i Srba u BiH.
Stranci su ovdje došli, nakon, Dejtona, kao mozgoseri, većinom. Izvjesna grupa stranaca je smislila projekt da se taj katastar, popis imovine, vodi u sudovima. Onda su mozgoseri smislili reformu sudstva, VSTS, STJ, Sud BiH, Barašin BiH, treba još Vrhovni sud BiH, vapi gipsana Meddžida. To nezavisno i neovisno sudstvo plaćeno je ko Svetog Petra Kajgana. Sve u namjeri da se reformiše, to jest objedini kao jedno efikasno i funkcionalno Državno Sudstvo.
E, takvo sudstvo bi imalo popis imovine. Katastar. Svega u BiH. Republika Srpska ne bi imala ništa. U međuvremenu, neko naredi, naloži, donese odluku da se sve to knjiži kao Državna Imovina. Silajdžić tu ne spada. On je pokretnost. I eto Srba Bezemljaša.
Usuđujem se da kažem da je ovo istorija.
Republika Srpska počinje da demontira Sistem Mozgosera. Počinje da vraća svoje nadležnosti. Počinje da razara Tehnologiju Unitarizma, Potčinjavanja i Okupacije. Zatvara Vrata Ohaera. Mada Picnjava još traje. Izmjene Zakona o Popisu stanovništva Republike Srpske upotpunjavaju politički ugođaj.
PIC treba da zna da Rafi prvi napušta brod koji tone.
Stoga nije preporučljivo ugled zemalja PIC-a, bez Rusija, trošiti na disciplinovanje redovnog rada jednog parlamenta.