четвртак, 27. јануар 2011.

MEDDŽIDA DISTRIKT
Izbor one okrečene face za ponovnu predsjednicu Suda BiH može da se ocijeni kao Sami Božiji Sumrak reformi, sudstva, pravosuđa i angažmana inostranih gubernatora, reformatora i kolonizatora.
Tako će u usranoj poslijeratnoj istoriji Naseobine, Meddžida Kreso ostati ubilježana kao dvanaestogodišnji glavni sudija. A dvanaest godina u kratkoj propasti Naseobine nije malo.
Da li reizbor, u stvari Renagodba, Medžide Kreso znači da će Srbi dobiti još 1.200 godina zatvora? Možda i ne znači. Za Srbe je i petsto godina mnogo. Ali svakako znači da niko neće biti osuđen za zločine nad Srbima. Mogli ste je izabrati i na još dvanaest godina, ne bi niko bio osuđen, npr, za Sijekovac. JVO.
Taj sudstveni segment u Naseobini, i na ovaj način se pokazuje kao odmetnuti, otuđeni i samonagodbeni vršaj, arman ili gregorijanov distrikt koji, mislim na Sud, Tužilaštvo i VSTS, međusobom incestuozno rješava svoja dvorska pitanja. Taj Sudstveni Arman nikom ne odgovara, čak ni međusobno, jer svaki ovakav slučaj je savršena nagodba koja ne proizvodi dalje posljedice. Ona dvojica Srba, koji su, prema kladionicama, glasali za Meddžidu, samo su primjerci N1H1 Srba Jurišićevog tipa, Srba koji su spremni da se poturče za Po Dupeta Mandata.
Nagodba o Meddžidi znači još jedan dokaz za tezu da ono što Bošnjaci, ne ljudi, nego bošnjački političari, jednom ugrabe ne puštaju više iz ruku dok polumjesec ne obiđe pun krug oko zvijezde.
Meddžida je najuspješniji Kemo kod Bošnjaka.