недеља, 19. септембар 2010.

NUDIGUZI I POTOPNICI
skica za opijelo opoziciji
CEPOS

Drugovi moji, i kritačrke vrle, neprestano mi govore da se ne bavim smećem i ne dajem im, tako, važnost. Ja, opet, kao seljanin vrli, vidim da je smeće problem u tim velikim ljudskim zajednicama. Ako ga se ne odvozi svaki dan, smrad će nebo premrežiti a ljudi postati pacovi.
Dakle, ne dajem mu značaj. Odvozima ga, kadgod spomenem.
Gledam predizbornu hroniku, koja je sajam predodžbi o sopstvenoj veličini i lepeza samozavaravanja o vlastitoj pobjedi nad režimom, nad Dodikom, nad Esenesdeom, nad Bogom Ocem i svetim trojstvom.
Nije grijeh tih malih, nepostojećih, stranaka što ne znaju ko će pobijediti, pa učestvuju na izborima. Grijeh je što misle da će one pobijediti.
Nekidan je Čavić lansirao neku vijest o tome kako njegovo istraživanje govori da Esenesde jedva prelazi izborni prag, ili slično. To je ponižavanje birača i javnosti. Čavić misli da to ima političku težinu. Očito je istraživanje Ipsosa shvatio kao provalu. Niko mu od brojnih savjetnika i eksperata iz njegove Depeče, nije sugerisao da je istraživanje validno i realno, provedeno prvog dana, za njega i njih, Crnog septembra.
I gledam na velikom, osebujnom, velelijepom, mnogoljudnom, politički nabijenom predizbornom skupu Mihajlice Pičke Jedne, tik uz njega, sjedi Svetlana Seca Cenić. Šta da kažem sada. Na šta je spao Mihajlica. Ili na šta je spala Cenara. Ekspertica. Jedna od uzdanica Gregorijana i tajnih masonskih amasadnih garaža i cijelog Ohaera. Jedna od najjevtinijih ministara finansija. U istoriji finansija. A ako je ministar finansija bezvrijedan, onda je smeće nadmašilo oblakodere.
Reći ću samo ovo. Onaj ko je sa Cenarom tikve sadio taj se u tikve i usadio. Tako je, onomad, u prvom velikom samaozavaravanju opozicije, 2006. godine, Pero Bukejlović sa Cenarom formirao stranku, neki depos, demos... pa otišao sa političke scene. Takav kadar. Sada je đavo došao u Mihajličinu stranku.
Propašće i Napoleon iz Bosanskog Novog. Odvoz.