четвртак, 26. август 2010.

NUDIGUZI I POTOPNICI
skica za opijelo opoziciji
RAZBILA SE OPOZICIJA NA BULJUKE
Mada se kaže Turke na buljuke. Ali, skoro je isto.
Najnoviji Buljuk je Osovina Čavić – Ivanić.
Dragan Čavić je, iako bez odluke svog Glavnog odbora, sunce ti jebem, podržao kandidaturu Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH.
Čavić, koji je aktuelnu vlast proglasio režimom, ne znajući, duvandžija, da se režim ne bira na izborima, toliko je dosad krvi prolio govoreći i tome kako treba srušiti snsdrežim i Dodika, da sam očekivao da će Ognjena Tadića, kao glavnog kopljnošu i jurišnika na Dodikovu kandidaturu, nositi krkače po mitinzima, tokom cijele kampanje, najednom svoju i svojih još 316 glasova podrške daje Ivaniću.
Time je predizborni snijeg, koji je pokrio opozicioni brijeg, pokazao neke stvari:
• Čaviću je važnija BiH od Republike Srpske
• Inostranim garažnim izborointelektualcima je najvažnije da Ivanić prođe u Predsjedništvo jer, dva člana Predsjedništva, npr, mogu imenovati za predsjedavajućeg Savjeta ministara koga hoće, samo ako nema 10 poslanika za veto
• Opozicija se buljukuje na one koji vise na sisi stranaca, na vodonoše i na minorne pajace, takozvane auttriktere. Osovina Čavic – Ivanić je na sisi. Esdees je vodonoša koja treba da pribavi mnogo glasova Ivaniću (Mihajlica Pička Jedna se tu prikrpio i on i njegovi nisu nizašta). Auttrikteri, mahači gaćama na štapu, su Krsmanović, Bajić...
• Istorijski Avgustovski sporazum Ivanic – Čavić poslao je jasnu poruku na koju će Esdeesovi birači odgovoriti kao Tito Staljinu, 48., čini mi se, NE, pa će Ivanić proći kao što je prošao i na prijevremenim predsjedničkim izborima u Republici Srpskoj. Biće ponižen. Pouzdano znam da, kad nekom pravom Esdeesovcu pomeneš Čavića, kosa mu se pretvori u svežanj betonskog željeza.
• I konačno, mada će njihovog predizbornog sranja biti još, našla je krpa zakrpu. Karakterni političar našao karakternog političara. Ivanićev politički karakter je prepoznao svako ko je snjim bio u vlasti. A Čavićev politički karakter je objelodanjen neku veče u Amplitudi. Veli Čavić: Meni je pričao jedan ambasador, ambasador velike zemlje, sunce ti jebem, da mu je Špirić pričao da kod Dodika može svaki kriminalac, samo ja ne mogu. Karakter Tetke Tračerke.
Uglavnom, raspukla posteljica opozicionih larvi. Od moderne opozcione arhitekture, ako nikne brvnara, biće puna šaka brade.
Javnost u Republici Srpskoj konačno zna na čemu je i koja je svrha cijele kamerne predstave malih i eksperimentalnih scena – treba instalirati upravljive protuve a onda je Republika Srpska mali problem.