петак, 9. јул 2010.

NUDIGUZI I POTOPNICI
skica za opijelo opoziciji
KULTURA PIČKE I RADIKALA

Može se lako desiti da Milanko Mihajlica, Napoleon iz Novog Grada, ovih dana počne da pjeva pjesmu: Ide vrijeme do oktobra, oćel' donijeti mi dobra.
Može se lako dogoditi da Milanko ne prođe u Narodnu skupštinu i da onda ne bude ništa. Ovako, barem, narodni pojedinci, kad ga vide, kažu Eno Onog Mihajlice. Ako ne uđe u skupštinu biće samo Milanko.
Zato je Laki Malo Nervozan.
U Narodnoj skupštini ga iznervirao onaj podjebant Nenad Kesić. Brkovi mu služe samo za imidž ozbiljnosti. A na to je nasjeo Mihajlica. Nije očekivao da će Kesić pred vascijelim auditorijumom da mu pominje dvjesto i nešto glasova koje je kao nosilac liste za Skupštinu opštine Novi Grad, dobio od svog plebiscitnog biračkog tijela.
Lako mu ga stera Neša.
Pičke jedne. Odvratio je Mihajlica.
Nije sada problem što Mihajlica instalira taj organ u neposredno izabrano tijelo, što promoviše staru srpsku kulturu pičke i što je to jedino što ga veže sa srpstvom, nego je problem uzroka nervoze Milanka Mihajlice.
A uzrok je definitivan krah koncepta Milanko i Cijela Opozicija protiv Dodika. Milanko je sebe vidio na čelu te horde pećinskih pičkica, vidio se čak i kao mandatar pošto je otpao drugi veliki favorit, Aladža Zdravko. Prije nekoliko mjeseci je izjavio da je on zaslužio da okupi opoziciju ili tako nešto, jer već četiri godine krvari u Skupštini. Kobiva, bori se, gine, raskrinkava one diktatore koji popavljaju škole, domove zdrvalja i puteve, koji pomažu izvoz i kožarsko-obućarsku i tekstilnu industriju, koji grade stanove za porodice poginulih boraca...
Sad je shvatio da stranci koji su medili i vabili opoziciju, odustaju od svega i pokušavaju pogurati samo Ivanića.
Milanko Mihajlica će, na kraju, ispasti samo smiješni pajac. Kao i Čavić. Kao i Krsmanović. Kao i Pokret za Čaprdanovce.
Šteta, završava se Svjetsko fudbalsko prvenstvo. Imao sam ideju da, ako pojedu Hobotnicu Paula, Mihajlicu bacimo u vodu pa da preuzme tu kladioničarsku ulogu.