понедељак, 15. фебруар 2010.

TEVEKORPOSAURUS JOŠ NIJE ROĐEN
Kada sam 76. postao mladi novinar Televizije Sarajevo, Drago Marić je već bio stari novinar Politike iz Mostara.
Sada je taj Drago Marić na čelu Međuemiterskog Ekspertskog Tima Za Uspostavu Korporacije Javnih RTV Emitera BiH. A već dvadeset godina se bavi tim državnim teljenjem televizija.
Kako stvari stoje, na to mjesto treba imenovati nekog dvadesetogodišnjaka, makar i ne bio ekspert, pa dok on dođe u Dragine godine možda će se i uspostaviti to nešto što je za uspostavu.
Neka budala iz međunarodne zajednice nacrtala je monstruozno komplikovanu korporativnu šumu javnih nebuloza u oblasti televizije tako da iz nje niko živ neće izaći, ko je u bilo kakvoj sadašnjoj vezi sa televizijom. A televizija je jednostavna stvar. Pokupiš par dovoljnih lujki, zatvoriš ih na farmu i proglasiš to rijaliti šouom u trajanju od tri mjeseca. Ili nađeš par gologuzih ljepotica koje misle da piške velegradsku kolonjsku vodu, ubijediš ih da su već selebriti i pošalješ ih na pusto ostrvo. One uspješnije i sretnije televizije šest mjeseci se bave intelektualnim životopisom polupraznoglave obitelji Simonice Gaže.
Drago Marić je odavno već u kuknjavi. Niko ne seksuališe tu Korporaciju. Federalni parlament donosi neki zakon koji je u suprotnosti sa onim krovnim koji je donijet 2005. (to je stoljeće prije Dodika). Hajd što to radi Parlament Federacije nego i uviđavna Narodna skupština Republike Srpske takođe usvaja suprotne odrebe Krovnom Zakonu Na Čardaku. I klepeće nanulama. Odbor Korporacije još nije uspostavljen. Imovina je još na ni na čardaku ni pod nanulama. Ekspertski Savjetodavni Odbor Jetrva Bez Entitetskih Granica još nije uspostavljen a ni krovno udruženje beha lovaca nije dalo svog predstavnika u Državnu Tavansku Delegaciju koja će obilaziti šume u kojima su smješteni korporativni predajnici.
Nije ni Statut usvojen.
Još ako Drago Marić kaže da nije dobio biometrijski pasoš, izgubiću živce i vjeru u Krovnu Državu i pomisliti da se ona gradi samo da bi glubovi mogli da je uneređuju.
IZJAVA NA IZJAVU
Jelko Kacin: Srbija mora da se suoči sa svojom prošlošću.
Kacin mora da se suoči sa svojim nadležnostima.