четвртак, 24. децембар 2009.

INCKO I ZLAJA NA ESTRADI
Vatreni navijač Zmajeva, Konjanika, Sabljaša, kako li se ono zovu fudbalski nogometaši, reprezentativci BiH i cijele Zenice, Valentin Incko, snimio novi cede.
Morao sam posuditi ovu provalu od banjalučkog dnevnog lista Fokus.
Kad, na cedeu, koji je odmah zauzeo prvo mjesto na top listama, i glavni hit: Esdepe vračka, u vreći mačka, pljačka li pljačka. Taj hit koji će uskoro biti izdat i kao singl, zauzeo je prvo mjesto na Avaz-top listi i neće silaziti još zadugo.
Stigla je i vijest o tome kako je Esdepe kažnjena od strane Cika jer je u Zenici izdavala prostor koji nije njen. Ta stranka, Z.Lagumdžije, sarajevskog političkog šanera, šibicara i šićardžije, lijepog, američki školovanog Sekinog sina, tehnološki se osposobila za uzurpaciju komitetske komunističke imovine i nakon preimenovanja prašnjavih dugomantilaša u socijaledemokratsku partiju, postala vlasnik svega komunističkog u Federaciji. Hećo je mala maca sa tim nekim pokušajima pljačke.
Sve se bojim, a Ohaer neće da mi dostavi hit-cede, da na tom popisu Državne Imovine nisu i grobovi druga Tita, druga Branka i ostalih Zlagumdžijinih drugova. Ako jesu, Esdepe ih sigurno nekom izdaje i ubire golemu lovu. Možda je Zlagumdžija i samom Titi izdao grob Ceka Eskaju.
Oni aktivisti Partije Evropskih Socijalista, koji uvažavaju pritužbe Zlaje Esdepea o tome kako je Dodik dočekao Biljanu Plavšić, kao bivšu Predsjednicu Republike Srpske, a ja nisam kriv što neki drugi, Zlajini drugovi u Federaciji, došekuju Bivše Koljače, trebali bi da znaju kako Esdepe, Miljenica iz Provincije, krade i državnu i narodnu imovinu i koristi je već dvadeset godina za nelegalno bogaćenje. Jebala vas Država, kažem anamoonima u Sarajevu, oćete je a ne možete Zlaji ništa. A onima u PES-u: SDP to ne krade od Države nego otima od ubogih socijaldemokrata, bivših radnih ljudi i građana, komunista, koje je preimenovao u svoje socijaldemokrate i glasače, u stvari, u sirotinju raju.
Podržavajte ga.
I kad reketaši po Sarajevu, stonom otomanskom gradu, kad puni Gvantanamo, kad piše pisma preko glave, protiv Dodika i SNSD, kad u svom socijademokratskom programu ima ustavne promjene sa dodatkom: ukidanje entiteta.
Podržavajte ga.