понедељак, 4. август 2008.

KOALICIJA ZA SMRAD
Na šta su sve spremni oni politički smrdljivci iz Esdeesa, teško je i zamisliti.
Esdeesov načelnik Doboja, po imenu Obren Petrović, poznat po tome što je na put oko svijeta, u Ameriku, vodio i svoj automobil (svaki normalan lopov u fotelji vlasti, vodio bi ljubavnicu) i što su za njegovog mandata po Doboju nošene korupcionaške pare, vezane čak i za uposlenike opštine, ugostio je, povodom otvaranja džamije u Sjeninoj Rijeci, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Harisa Silajdžića.
Prvo, šta radi predsjednik države sa načelnikom opštine?
Drugo, šta radi predsjednik stopostotne stranke za B a i H sa kandidatom za načelnika ispred Esdeesa?
Narečeni načelnik Doboja poznat je i po tome što je u ratu bio glavni policajac u toj komuni. A upravo u to doba rušene su džamije kojih je po dobojskoj opštini bilo mnogo. Istovremeno, godinama su glasači Harisa Silajdžića i i predsjednika tadašnje njegove stranke, Alije, granatirali Doboj i ubijali civile, tenkovima i minobacačima iz Matuzića. Gađali su čak i školu za vrijeme nastave.
Pretpostavljam da se u odgovoru na oba pitanja može nazrijeti politička koalicija Harisovih Bošnjaka u Doboju i Esdeesovog načelnika Petrovića.
Po mom slobodnom prevodu: Nećemo te dirati za te tvoje policijske poslove u toku rata, nemoj ni ti da nas diraš za granatiranaje Doboja i ubijanje civila (nije Doboj Sarajevo, mali gradovi se mogu granatirati bez problema, naročito ako su „srpski“), usput, otmi Srbima izbjeglicama onu društvenu zemlju i placeve koju si im regularno dodijelio, previše je blizu Bošnjaka, u Kotorskom, pa ćemo usmjeriti dio glasova za tebe, Obrene, da ne pobijedi onaj kabadahija Dodik i njegov kandidat. Učini nam to protiv Dodika, četiri godine ćeš biti miran od nas.
Nisam protiv koalicija, politika je takva.
Ali, bio bi red da se to obznani, kao što Drug CIK zahtijeva, da se prijave, do tog i tog datuma, da se ovjere.
Ovako, to je opet ona predratna trula, smrdljiva nagodbena politika u kojoj lokalni vlastodršci (od čega se uvijek i sastojao Esdees) gledaju svoja posla a narod, narod neka ide u pi. ma. kako je govorio njighov Radovan.
Esdees tu nema nikakvog udjela. Treba biti pošten. To je stranka u rasulu i stoga Obreni i Miće (bijeljinski Mićo) rade štagod im padne na pamet. Ali Esdees ih je naučio da za vlast rade sve što nije dozvoljeno, pošteno i za narod dobro.
Ne čudim se za Obrena od Doboja, čudim se za velikog državnika Harisa Silajdžića.

Нема коментара: