среда, 4. јун 2008.

KOLEKTIVISTI IZ SDA

Saopštenja Stranke demokratske akcije sve više liče na saopštenja posestrime im Srpske demokratske stranke. Bave se svakodnevnom jadikovkom za prošlim vremenima i nemaju nikakvog političkog koncepta.
U današnjem njihovom saopštenju čitam kako Dodik provodi politiku Radovana Karadžića. To su prepisali iz stavova SDP-a.
Pominju i neustavno formiranje Skupštine srpskog naroda u BiH a ne pominju neustavno preglasavanje u bh skupštini na temu nezavisnosti tadašnje BiH koje su izveli Muslimani i Hrvati kad su Srbe otpravili na spavanje. Ne pominju da je ta činjenica, i poklič Alije Izetbegovića: za BiH ću žrtvovati mir, prvi glogov kolac u đavola zvanog Bosna, đavola kakvog ga crtaju i zamišljaju.
No, sve su to već viđene i čuvene stvari od loših đaka.
Ponoviću im ono što neprestano govorim: Ja mir ne bih žrtvovao ni za kontinente a kamo li za zemlju kao što je BiH. Taj poklič Alije Izetbegovića, koji je slika i prilika SDA, biće nezaobilazna istorijska činjenica kada izumru prepisivači SDA-saopštenja. Od toga se niko neće moći oprati.
Najopasnija je stavka u tom saopštenju konstatacija: eto dokle dovodi princip da se za genocid, masovne ratne zločine i etničko čišćenje traži odgovornost samo pojedinaca uz amnestiju političkih struktura i institucija, nosilaca ideja, politike i organizacije.
Ta teza SDA je očigledna namjera da se za sve što se dogodilo u BiH optuže srpske institucije, organi i politička tijela i da se krivica kolektivizira na cijeli srpski narod. To povlači za sobom i, jednog dana, oduzimanje prava stalnog boravka u BiH. To znači, sugeriše SDA, da su Srbi u BiH bili naredbodavac "genocida, masovnih zločina, etničkog čišćenja i agresije" a Karadžić i Mladić tek izvršioci. Stoga treba suditi naredbodavcima i kreatorima - srpskom narodu u BiH.
Postoji narodna izreka: Sve što radiš, sebi radiš, možda samo ponekad misliš da to drugima radiš.
Tako i SDA na ovaj način sebi razbija svoju BiH. Ne razbijaju je Dodik ili Vasić ili taj njima gnusni SNSD.
Mada neću da prećutim činjenicu da je BiH samo transportna ambalaža jer je u Dejtonu nametnuta. Da se demokratski pitalo, Srbi ne bi prihvatili da žive u toj državi. Neću ni da prećutim da su Karadžić i ostali iz paljanskog jamskog establišmenta, dali ovlaštenja Slobodanu Miloševiću da zastupa Srbe BiH. Nikada neću prihvatiti da je za mene dobro ono što Milošević, po ovlaštenju Karadžića, prihvati i potpiše.
Sve je dakle potpisano u tom Dejtonu. Potpisala je i SDA. I to da je Republika Strpska jedan od konstruktivnih entiteta BiH.
Predlažem da se drže potpisa dok još pije vodu.
Barem jednom.