петак, 25. април 2008.

PETAR PETROVIĆ GOJER
Osilio se i izvjesni Gradimir Gojer, predsjednik društva pisaca BiH (kojega mediji lažno predstavljaju jer ne postoji Društvo pisaca BiH već možda Društvo pisaca sarajevskog kantona, Sarajeva ili možda, u najboljem slučaju, DP Federacije BiH ili Federacije Bih, kao što ne postoji ni Telekom BiH) i u otvorenom pismu traži da se promijeni naziv neke škole u Srebrenici. Jer, ime škole Petar Petrović Njegoš krajnje je cinična i podla poruka svim Bošnjacima u ovoj zemlji.
Gradimiru bi bolje bilo da se uhvati pera, kad je već pisac, pa da napiše neko veliko djelo o tragediji Srebrenice, nešto što će se čitati vijekovima a ne da svoje spisateljske sposobnosti troši na otvorena pisma zatvorene pameti. Nije Predsjednik Društva pisaca BiH (ee) za takve banalije kao što su pisma političarima, Predsjednik je samo za velika djela. Nije Predsjednik DP Lepa Brena pa da joj treba estrada po svaku cijnenu.
Iako nisam pisac, nije mi jasna veza niti antikonekcija Njegoša, Bošnaka u Gojerovoj ovoj zemlji i žrtava Srebrenice. Osim što i Gojer zloupotrebljava mrtve i što nedužne kosti i duše koristi da bi se o nečemu oglasio i da bi poremetio ovo malo uređenog nadzemlajskog krhkog društvenog, pravnog i ustavnog sistema koji treba da koristi ovoj njegovoj zemlji.
Gradi nešto, Gradimire.
RAZBIBRIGA
OPREZNO SA DEMOKRATIJOM.
TO JE SAMO ZA SPOLJNU UPOTREBU.