понедељак, 26. август 2024.

 

НЕЗРЕЛА ЈЕ
ПОЛИТИЧКА СЦЕНА
НА КОЈОЈ СЕ МИЈЕШАЈУ
ПОЛИТИЧКЕ И
НЕПОЛИТИЧКЕ ПОРУКЕ

 

Таква Сцена, у опасности је да буде потчињена екстерном утицају, манипулативној технологији и контроли Избора и токова.
Дио те Сцене већ је у манипулативним рукама.
Неполитичке Поруке су недвосмислен доказ.
Политичке Поруке говоре о актуленом политичкој ситуацији, о најударнијим Темама, о програмским поставкама Политичке Странке или неке Политике, стратешким државним и националним опредјељењима, о Стратегији, али говоре и о Тактици, што је употребнија линија Политике, говоре о аргументима политичке борбе са другим опцијама, које су изгубиле на Изборима, али су парламентарне, или се спремају да побиједе на Изборима.
Политичке Поруке не могу да буду праволинијске. Крај пута је много чињеница, фактора, одрона, клизишта...
То су, неоспорно, слабе тачке Политике. Поред тога што је та Политика и Власт и што мора да рјешава и оно што јој не иде у прилог.
Неполитичке Поруке говоре говоре о личним аспектима Актера, говоре о лажним актима и активностима, то се обично зове Обећањима, говоре о једној Игли на читавој њиви Сијена, говоре о једном дрвету у од носу на цијелу шуму, увијек упиру прстом на једно мјесто, на једну Личност, без обзира о чему се ради, оне су јетрвског поријекла и њихови лансери, Политичари, заштићени су оградом између Јетрва, оне се не темеље на Политичком Програму, на провођењу одређене политичке оријентације, на Националном Интересу.
То су Поруке кордона Аналфабета Аматера.
Неполитичке Поруке су краткорочне отровне стријеле чија је стратегија много малих рана на Политичком Противнику, које би требале довести до поклекнућа, малаксалости и пада.
Ријечи и језичке конструкције Политичких Порука и Неполитичких Порука, потпуно су различите.
Тако се Политички Амфитеатар скалпелски дијели на оне који конзумирају Политичке Поруке и на оне који конзумирају Јетрвске инфузије.
То се може детектовати и у свакодневном говору, на друштвеним мрежама...
То дијели политичку популацију, бирачко тијело, цијелу Јавност.
Главни Циљ генерисања Неполитичких Странака, Неполитичара и Неполитичких Порука, што Актери не морају да знају, јесте подјела и разводњавање Политичке Сцене.
Тако ће Политичке Поруке изгубити вриједност, спустиће се на подиоке Неполитичких Порука, са закључком, Сви су они исти. А кад су исти онда је свједно за кога ће се гласати и ко ће побиједити.
Такви експерименти су већ успјешно проведени у нашој околини.
Политички дио Сцене мора да инсистира на Политичким Порукама, чак и ако губи Мандати или Изборе. Једино на тај начин ће се елиминисати општа загађеност јавне и политичке сцене и сигуран пут низбрдо.
О томе се мора водити рачуна сваки дан иако то није нимало лако.
И због шуме тема и због много актера.

Нема коментара: