четвртак, 6. јул 2023.

 

ВЛАСТ НЕ ВЛАДА,
БИРАЧИ НЕ БИРАЈУ,
ДРЖАВА НЕСТАЈЕ

 
Француска.
Стање у коме се, већ дуже вријеме, налази та класична европска Држава, некада симбол Европе, позната по колонијализму, демократији, револуцији, курвама, шансонама, сликарима... по свему оном што је Европа, а што Америка никад неће бити, ни по курвама, занимљиво је за изучавање пропасти Нације, Државе и Европе.
Али и краха традиционалне везе између Бирача, Гласача, Држављана, Политике и Политичара, Власти и Владавине и Нације и Државе.
Та четири нивоа, четири слоја,
■ Бирачи, Гласачи, Држављани, Грађани, Поданици
■ Политика, Странке, Политичари, Политичка Артикулација
■ Власт, Владавина, Администрација
■ Нација, Држава,
морају да буду прожети и повезани, коликогод изгледали далеки једни од других. Директни Гласачи и Администрација, нпр.
Ако нису повезани и прожети, Уставом, Законима, Националним и Државним Интересима, Парламентарном Демократијом, на сцену ступа Девијација Представничке Демократије.
Запад, Америка, која није ништа од тих европских категорија, апсолутно ништа, јер је у државном и националном смислу, најобичнија група дивљака и насилника, и која нема ни један инструмент Државе, па у њој владају велике невидљиве приватне финансијерске групе, успио је свој модел инсталирати у Европи.
У Француској годинама Бирачи, дакле, Грађани, Поданици Државе, протестују за нешто. Нико од других слојева не реагује. Власт је недодирљива.
Али остаје скривен феномен,
Који је најбитнији.
Та Власт, Макрон, не влада Француском.
Јер, да влада, Друштво и Држава не би били у тој ситуацији у којој су.
Ко, онда, влада.
Не влада нико.
Западашкој Црвоточини је битна девастација Државе и Нације и обављање функција за ту невидљиву а неизмјерно моћну западну Власт Финансијерског Територијализма. Који је савремни облик Нацизма.
У Француској, показало се, већу власт има Свјетска Здравствена Организација него Макрон.
То и јесте крајњи циљ.
Не требамо се заваравати.
Србија је на прагу таквог Система Празног Макронизма.
У коме Лидери, Државници, долазе ниоткуд, без референци и заузимају власт у нечије друго име. А испод, НДД Сфера, остаје напуштена, запуштена, анархизована и препуштена хијенама провинцијалних размјера, јер је све крупно већ дато невидљивим Западашким Моћницима.
Никакво Зло није толико далеко од нас, да сутра не би могло бити примијењено и над нама.
 

Нема коментара: