уторак, 19. јул 2022.

 
ПОЛИТИКА КАО ГЛУМА
 
Има онај један комедијски филмић у коме Глумица оће да буде Глумица.
Па, мислила да је за њену улогу најважнији партнер у једној сцени. Одмах му је дала. Кад је видила да је важан и писац дијалога, дала и њему. Кад јој је он рекао да то зависи од сценаристе, дала и Сценаристи Ристи. Он јој каже да је, ипак, важан редитељ. Дала и редитељу. Онда, сазнала да је за коначну редактуру филма важна нека Лезбијка... дала и њојзи.
Ну.
Тако не може да се води ни сексулани ни глумачки живот.
Не може ни Политика.
Али. Многи су упорнији од Глумице Јебице.
Глуме у Политици.
·        Ана Брнабић глуми Оца на службеном путу. Глуми Српкињу. Да јебем матер Хрватима. Шта они недају нашем Аци.
·        Вучић глуми Педера. Добар са свима, само се смјешка и пући уста. Неће да смета, сви су му Пријатељи. Не воли Јавност. Шуња се око граничних прелаза, ко Мигрант.
Он је више пута тражио да иде у Јасеновац. Није хтео да објављује. Он глуми Србина једног Цвета. Србина Туге. Није хтео да смета Хрватској, расте робна размена. Хтео је само да мало тугује. А они не дају. Није хтео да то изађе у јавност, само да мало тугује. Ту, из Дубице да претрчи једну њиву до Јасеновца, остави једна цвет, и мало тугује иза живице.
Да не морају Хрвати.
Глуми Председника Србије.
Све остало, Будалу, Издајника, Предавача Косова, Распродавача Србије... не мора да глуми.
·        Пленковић глуми Предсједника Хрватске. Превазишао је нивеау Предсједника Хадезеа. Не може ништа Загребу, Сплиту...
·        Милановић глуми Хрватину. Не да Хрвате у БиХ. Зато се завадио са свима у Хрватској. Којој се јебе за Хрвате у БиХ. Хрватска неће ни да глуми да Хрвати у БиХ постоје.
·        Хрвати у БиХ, Човић, глуме Будућност. Глуме Оптимизам. А у стању су оног Хусе кога је Хасо свезо за дрво, скино мугаће и нагулио га. Па, потом, свако ко је наишао из Шумског Газдинства цртица Етата. И Кубицир Комшић.
·        Курти глуми Курчину.
·        Дритан глуми Четника.
·        Мило глуми Посљедњег Великог Државника Европе.
·        Трио ЈЕБОША, у Републици Српској, глуми Опозицију. Остало, од Опозиције, су Чмарци Пуноглавци.
·        Додик глуми Вучића.
 

Нема коментара: