петак, 22. јануар 2021.

 

ПОНИШТАВАЊЕ ИЗБОРА
У ДОБОЈУ И ЗЕНИЦИ,
ПОНИЖЕЊЕ ЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
И НА ТО СЕ НЕ ОДГОВАРА
БОЈКОТОМ ВЕЋ САМОСТАЛНОШЋУ

 
То је порука Ћенифе да је Власт у Стамболу, да Сарајево управља нашим Изборима. А, по могућству, и изабранима.
Јер, никакви стварни резултати не могу да се постигну поништењем и поновним гласањем.
Осим  да се отму и покраду.
Понижење. Јер се поништавају српска бирачка мјеста а муслиманска, и у Добоју и у Сребреници, не.
Дакле. Срби су лопови и краду а муслимани су поштени. И не могу да гледају када Срби краду и између себе. Па ће да их приведу реду и поштењу.
То што је сумњиво неколико гласова на неком бирачком мјесту, илин 50, што каже Начелник Сребренице, једнако је сумњиво за свако божије бирачко мјесто у БиХ.
Јер је таква законска подлога Избора, таква правила и процедуре, такви спискови бирача.
Све се то може отклонити регулативом али не може поништавањем.
Осим  тога, и да је било крађе у Добоју, или у Сребреници, у чему је она спорна у ситуацији када муслимани гласају за Жељка Комшића као Члана Предсједништва БиХ и дају му више гласова него што дају Џаферовићу.
Једини закључак је, Ако су Срби Лопови, мислимани су Лудаци.
Човић је говорио о Бојкоту Избора 2022е. Јер муслимани не желе да промијене Закон како би се омеђила територија са које Хрвати бирају Хрватског Члана Предсједништва.
Јуче је тај Бојкот поменуо и Додик.
Републици Српској не треба Бојкот.
Све што се бира, бира се унутар Државних Граница Републике Српске. Ништа се не бира на цијелој БиХ. БиХ није ИЗборна Јединица низашта. Избори у БиХ су Избори у Конфедерацији. Ви своје, ми своје.
Дакле, када се Избори заврше, Република Српска може да донесе одлуку, у Народној Скупштини, да делегати у Парламентарној Скупштини БиХ, неће учествовати у раду. Да се неће именовати Делегати Вијећа Народа. Да Српски Члан Предсједништва неће улазити у Предсједништво. Тако нема ни Савјета Министара. То није Бојкот, то је Блокада. Прије које треба поставити реалне циљеве цртица захтјеве.
Али Изборе треба самостално организовати јер је то повратак на оригинални Дејтонски Споразум. Јер Избори нису у надлежности институција БиХ. Нису међу Десет Дејтонских Заповијести за БиХ.
Хрвати су у проблему друге врсте.
Они би могли нешто постићи Бојкотом за Парламент Федерације. Обзиром да се Изборне Јединице у Федерацији не поклапају са границама Жупанија и Кантона. Њих је дванаест а Жупанија и Кантона, десет.
Али би требали организовати, такође самостално, Изборе у Жупанијама, Кантонима са хрватском већином.
Бојкотом Избора за Хрватског Члана Предсједништва, ништа се не постиже, само се унижава парламентарна подлога хрватским Кандидатима. Јер, Избори вуку једни друге.
Углавном, Бојкот је јогунаста политичка активност.
Ако хоћеш да будеш Хајдук, сам бирај своју Шуму, не цмиздри на  Раскршћу.

Нема коментара: