уторак, 28. јул 2020.


НЕ МОГУ ВАМА
БОРЦИ НИШТА,
АЛИ, НЕМОЈТЕ
ИХ ЗАЈЕБАВАТИ,
ПОТКОПАВАТЕ ТЕМЕЉЕ
НАЦИЈЕ И СРПСКЕ ДРЖАВЕ

Говорим као Борац у Рову.
● Нико ко је био у Рову, није тражио Власт.
Власт је и тада, и данас, тражио онај ко није био у Рову. Ко је био Издајник, Дезертер, Лажни Србин, Побјегуља, Донатор.
● Не могу сви да буду у Рову. Нити треба. Али Власт, која није у Рову, мора да се поштено односи према Народу који шаље свохе Борце у Ровове. Што у Случају Народа Српског и Есдееса, није био случај.
● Теза да је Есдеес, Елита, Посланици, „Ствараоци“, заслужни за настанак Републике Српске, потцјњивачка је према Србима. И није истинита.
Есдеес је настао на покрету Српског Народа за Опстанак. Тај мед су покупили многи сумњиви појединци. Част поштенима. Али, треба да се сјетимо дрипаца, који нису били ни за комунистичке редове, који је примао по реду. Шверцера, фолера, комплексаша...
Есдеес није настао као Политички Национални Пројект. Па повео Народ Српски у борбу, ставивши се у прве редове.
● СДС је имао уредбу да њихови људи не иду у Војску Републике Српске и у Ровове, да не направе грешку као комунисти и скојевци, па им злаћани руковдећи кадар изгине убудале и да нема ко да влада.
● Многи су говорили и писали о црним врећама пара које су се слијевале код Караџића и о Буџету у Гепеку.
А ми смо добијали РР из Другог Свејтског Рата, да једемо у Рововима.
● Немјерљива је корист коју су „Ствараоци“ имали од нашег боравка у Рову. Узимам у обзир само финснасијску. То је, у односу „Ствараоци“ и Борци, релација као између Гејтса и Просјака.
● Политичари су и тада били омражени. Као и данас што су. Политичари ће увијек бити омражени. Сваки божији дан Рата, осим десетак мјесеци у Команди Корпуса, при обавјештајном одјељењу, провео сам у Рову, на Линији. Демобилисан сам пред Први Мај 96е, док нисам испратио задњег војника и раздужио посљедње ћебе. Нису хтјели да ме демобилишу јер нисам подржавао СДС. И добро сам знао шта људи мисле. Караџић, нпр, тада, на линији моје Бригаде, није имао никакав углед.
● Ови, које данас, Народ Српски не воли, а гласање на Изборима, није мјерач „вољења“, не треба да чине дуплу грешку, па јавности у очи бацају „Ствараоце“, још једне које Народ Српски не воли.
● „Ствараоцима“ треба обезбиједити све што припада и сваком другом човјеку. Али, забранити им Асоцијације, Удружења, Кланове, Секте...
● Борци Војске Републике Српске су погријешили што су насјели на Удружења.
Ако неког хоћеш да сјебеш, формираш му Удружења. Синдикат је вишедеценијска школа.
● Држава је обавезна према Борцима, колико је у моћи.
Али је, много више, обавезна да их поштује.
Јер. Ако не покаже поштовање, као што је то у случају „Ствараоци“, умањује Љубав према Држави и Нацији.
Најчешћи коментар овога је, Курац ћу ти ја више узет пушку.
Не ради се, буквално о Рату и Пушци. Ради се о припадности Нацији.
Јебо вас Крајишник.