четвртак, 19. децембар 2019.


СРПСКА
ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА
ОДВЕДЕНА ЈЕ
У ЗАРОБЉЕНИШТВО,
МИРКО ШАРОВИЋ ЈЕ
СМЈЕШТАЈНИ УПРАВНИК

Мирко Шаровић није глуп али мора.
То је најкраће објашњење синоћње срамоте за Српску Демократску Странку, да њен Предсједник, неко усрано признање, прима из руку Стипе Месића, потврђеног Србомрсца, Мрзитеља Републике Српске, Сарајског муслиманског плаћеника, Западног лобисте и отвореног рушитеља Дејтонског Споразума.
У Бањалуци.
Ако се Шаровићево прегалаштво у Савјету Министара, та свакодневна тежња да његово Минисарство буде препознатљиво, могла објаснити приградском инфериорншћу, српском присарајском подсвјесном љубави према Сарај Ћаршији, јер се жељом за стабилизацијом и успоном СДС-а не може објаснити, синоћна Бањалучка Самогиљотина Шаровића, може се објаснити само тиме да он остаје Играч Сарај Чадора и да као мираз, са собом, води и Српску Демократску Странку.
Он, дакле, није имао храборсти, ни моћи, да неком Накупцу Ситним Признањима, барем, каже да неће да то прима из усраних руку једног Легионара Против Српске.
Српска Демократска Странка је у великој опасности.
На Локалним Изборима, сљедеће године, нема шта изгубити, јер већ одавно је јасно да не може ништа добити.
СНСД, ако буде хтио и знао, за три године, на Општим Изборима, извешће лагани скупштински потпоп Есдееса и тако је учинити ТДС-ом. Тадићева Демократска Странка (мислим на Србију).
Чињеница и слика из Харакирија Шаровића у присуству Стипе Месића, остаће у свијести подсвијести Бирача, и Чланства Есдееса, убједљивија и урезанија више него било какав Страначки Програм или прокалмован став.
Српска Демократска Странка треба најприје да свргне Шаровића и изабере некога ко може да посвети десет година тешког ударништва за ту Странку.
Некога ко ће са висине, и благим изразом гадљивости на лицу, да гледа на Сарај Чадор и Запад.
А ко ће да према Есенесдеу, створи отпор Националним Политичким Програмом за Репбулику Српску.
Дабоме да је то нереално.
Јер, то у СДС-у, више нема ко да учини.
До Општих Избора у Српској, остаће овакво жалосно стање.
Мирко Шаровић, Предсједник без Странке. Српска Демократска Странка, без Предсједника.