понедељак, 18. март 2019.


ШАПА ЗАПАДА
ЈЕ И ПРОВИДНА
И НЕВИДЉИВА

Ну. То не треба да нас завара.
Јер је то опаснија фаза од Ваздушне Демократије.
Зато што је једна од предзадњих.
Узмимо актуелни Случај Србија.
Уз неке претходнице.
● Запад најприје настји да овлада невладиним, цивилним, маргиналним сектором. Затим, настоји да влада алтернативним медијима. Потом, настоји да овлада Опозицијом и да је индукује. Ако је потребно, у тај пакет спада и Анархија.
И, на крај, настоји да овлада Влашћу.
● Актуелан је, на Балкану и околини,                   протестно-демонстративни фолклор. У Албанији, у Црној Гори, у Србији, у Румунији. У прошлој години, изборној, био је актуелан и у Републици Српској.
Највећи дио тих земаља има неке везе са Србима или са Србијом.
Али заједничко им није то већ је, у том фолклору, заједничко што нигдје нема један конкретан циљ промјене власти. Већ је циљ даља девастација политичке, страначке и јавне сцене. Са даљом девастацијом и слабљењем власти.
Конкретно, да онај који дође послије Мила, Вучића, Раме или Додика, буде далеко слабији и са муданцима као сиротињске наушнице.
Србија, дакле.
Она је у веома тешкој ситуацији.
◘ Запад има своју Власт у Србији. Та Власт се понаша као западна и више него што Запад мисли да јест. То је чињеница коју не треба доказивати.
◘ Запад има Опозицију у Србији.
◘ Запад има Медије у Србији. Није то само Н1. Да ли ће РТС или Пинк, некада нешто рећи, темељно, и политички озбиљно, против Запада. Неће.
◘ Запад у Србији има цијели Параструктурни Миље. Жене у педесет нијанси црне.
◘ Запад у Српској има сву Опозицију и дио Медија. Када се узму у обзир сарајски, онда је то скоро све против Републике Српске. Имао је сву Опозицију. Видјећемо како ће се ствари одвијати са Есдеесом, пошто им је Додик пиредио Постизборно Прољеће.
Запад је, у Српској, био је на корак да преокрене ситуацију у своју корист. Није рачунао да овдашњи Срби нису инфицирани Петооктобарштином.
*
Запад може све да вам узме брзо и лако.
Само не може Велику Националну Странку.
А стварање такве Странке је тежак и дуготрајан пројект.
Србија више нема времена за то. Иако је већински национална.
У Српској је опасно што СНСД десет година стагнира. И што власт крчми на све стране. Додик и четрдесет Носилаца Власти.
Есенесде мора наставити да јача и да се отворено профилише као Странка Социјалног Савеза и Рационалног Национализма.
Шта Србија мора.
Не знам.
Мора да промијени Вучића. На Изборима. А послије Вучића, Ћери, узеће те гори. Ако га не промијени на Изборима, промијениће га на силу. А тад ће доћи десет горих. Ако га никако не промијени, гори ће чекати у резерви, док Србија не постане довољно гора него што је сада. Она са Вучићем, постаје све гора и гора.
Свега тога треба да се чува мала, слатка, Република Српска.
Јер, кад Запад има Опозицију, чувај Властод Запада. Кад Запад има Власт, Опозиција је већ изгубљена.