среда, 10. октобар 2018.


ПЕТНАЕСТ ИЗБОРА
СТРПАЛИ У ГУЈИЦУ,
НИЈЕДАН У ГЛАВУ

Својом изјавом да су бирачи из Градова гласали за њега а са Села нису, Младен Иванић није само показао свој лажни елитизам, вјештачки прогрес и погрешну демократију, већ и непознавање Избора.
Кад кажем Избори, мислим на цијели миље у којима се они, само формално, догађају једном у четири године, од седам до деветнаест. Мислим, дакле, на четири године, на све Бираче, на укупан однос унутар НДД Сфере и на околне Трендове који могу да утичу.
Онај ко мисли да су Избори само Дан Избора, он не разумије ништа и њему је боље да не гласа, а камоли да се кандидује.
А кад не разумије Младен Иванић, кога цијели свијет зна као Компромисту, који је Доктор Економије, Професор Универзитета, за кога је чуо и Вучић... СТЈ, онда могу мислити како остали не разумију.
Иванић, као и Брашњави Гуслар, тражи Ручно Бројање Гласова. Вукота експлицитно тврди да је он Побједник, он је Предсједник. Да су и Тадићу, а не само њему, покрадени Избори.
Да Иванић и Говедарица имају Организацију Странке, можда би и знали да се Глас може украсти. Као и све. Али се не могу украсти Избори.
Чак и у оваквој, изанђалој, изборној технологији и процесингу, у БиХ.
А то и јесте најтрагичније.
Након толико Избора, са тим Бирачким Одборима, Посматрачима, Кандидатима, Странкама, Коалицијама... требало је да се о том процесу већ све зна.
Барем чињеница да, ако немаш Страначку Организацију и обучену Војску за Изборни дан, Избори се сами покраду. Нико не мора да прстом мрдне.
СДС и ПДП су показали да је њихова највећа Организација Правда За Давида. Да је њихов Политички Програм Морин Кормак. Да су њихови Сватови Бакир и Пробосанци.
Када сам у СНСД-у покренуо и реализовао технологију Једно Бирачко Мјесто – Један Мјесни Одбор, и када смо, по општинама, почели обучавати по шесто, седамсто активиста за Изборни Дан, већ сам имао план за сљедећи корак, план набавке Софтвера који ће уобзирити све познате податке, уназад, са тог Избрног Мјеста, и анализирати их са најновијим. Који ће рећи који су посматрачи били када је резултат драстично падао, ко је био Предсједник МО, када је излазност скакала у корист СНСД-а, ко је био члан Бирчког Одбора гдје су резултати два кандидата били идентични, или гдје је добио кандидат који ту никад ништа није добио...
На основу тог Скенера, у сљедећи процес бих улазио са бројним ампутацијама које би спријечиле понављање упала.
Уједно би Страначка Организација била високопрофилисана и ефикасна, у складу са Чланством и Политичком Снагом Странке.
Ну.
Онда су Жукова, као рекоше Фронталерси, отјерали у Сибир.
Али. СНСД ће морати да то уради.
Иначе ће наставити да буде Стари Дреш који пола зрна проспе по њиви и остави у слами.
А Иванић и Брашњо, мораће да схвате да могу да побиједе само ако их кандидује СНСД.