среда, 25. јул 2018.


ПОГУБАН
ПРОЦЕС
КАБИНЕТИЗАЦИЈЕ
ВЕЛИКЕ
ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ

До Кабинетизације Велике Политичке Странке долази из два разлога.
Прво. Потреба Лидера, који је дошао у такву фазу да му је то једина потреба, да чува и стабилизује своју позицију на Политичкој Сцени.
Друго. Депресијација Организационе Структуре Странке.
Та два процеса не почињу истовремено.
Кабинетизацији претходи површно сузбијање Организације, пробирање клијентеле из ње, која је послушнија, групашкија, секташкија, интересно повезанија.
Лидер, потом, увиђа да не може да влада таквом Организацијом и контролиш процесе, а не смије да установи Техничко-технолошку службу, која ће то даноноћно да ради, као и у свакој фабрици, јер Организација Странаке је Четверобригадни Систем који производи Гласове, гдје постоје норме, процедуре, предрадници, акцијаши, пјесма, логорска ватра. Јер се, опет, боји за своју позицију.
Шта су посљедице.
◘ Веома сужен избор који је Лидеру на тацни. У Кабинетима, и везано за Кабинете, нема много људи.
◘ Избор Неполитичких фаца. У Кабнет се долази по неком другом основу а не по основу Политичке Јавне Профилације.
◘ Избор послушних и корисничких фаца на кандидатске и именоване функције. Које, потом стварају своју клијентелу, још нижег ранга.
◘ Огромно незадовољство Организационих Актера. Један дио њих има и политичке амбиције и зато се ангажује, од Мјесног Одбора, па нагоре.
◘ Тај вирус се преноси и на кандидатске и листовне, директорске и дужносничке ареале. Странци се све више сужава простор за њене људе и активисте.
◘ Дијелови Организационе Структуре атрофирају. Њих замјењују роботозоване интересџије, ФМШ Фаланге. Феудалци Мајкуни Шефиди.
◘ Код Избора, нарочито Општих, дијелови Организације, и значајни дијелови по броју гласова, умртвљују се. Јер су теренеске структуре незадовољне или је незадовољан челник тог дијела. Због кадровске, кандидатске политике, Кабинетизације уопште.
◘ На сваким Изборима, све већи је проценат неискориштених гласова а демократизација Странке је све мања.
◘ То, законито води одумирању Странке и Лидера.