уторак, 3. јул 2018.


СТРАНКЕ ЛИШАЈЕВИ
ОДГОВОРНЕ
ЗА ДЕВАСТАЦИЈУ
ПОЛИТИЧКЕ СЦЕНЕ
У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Већ мандатима се Народна Скупштина Републике Српске схвата и практикује као Сеоско Прело. Као Ћорканов Полигон. Као Двор без Цара са неколико Дворских Будала.
То је почело још са оним Есдеесовим Шумарем.
Та провала јавне страсти од стране беспризорних маргиналаца које ни Комунизам, Ескају, није узимао у свој редове, а иначе је узимао по реду, могла се некако толерисати у кафанама, на славама па и на локалним малим телевизијама које су отварали исти такви маргиналци.
Али се не може толерисати у Парламенту једне Државе.
Законодавном стубу.
Ну.
Данас је Српска дошла дотле да има и трећу генерацију Маргиналаца.
Оличену у Шукалу, једном локалном градишћанском одборничком полуђилкошу, који прелује у Народној Скупштини, заједно са прашњавим Михајлицом, ветераном Будалаштина из скупштинских клупа.
Трилинг Лудих Губара употпуњује Алаџа Крсмановић. Који је, у Фочи, ономад још, изгубио од мирног неполитичког човјека, па, су, потом, од њега почели да праве Скупштинску Звијезду.
Не ваља за Фочу а ваља за Парламент Српске.
Губари. Не зато што једу посланичке паре већ што једу Јавност.
Непрестано суштају љествицу.
Понижавајући и Јавност и политичке и административне дјелатнике. И поштене Бираче. Јер својих имају, укупно, неколико стотина.
Политичке странке које упрежу овакав Тропрег на своје листе, мада упрежника њиховог ранга има још, одговорне су за девастацију Политичке Сцене Српске.
Озбиљна Политичка Сцена Српске једна је од највећих запрека укидању Републике и Унитаризацији.
Политика води Државу.
И не можете је претварати у Циркус.
Јер и Државу Српску претварате у Циркус.
Јебо вам матер Цензус.
И понека Амбасада.