среда, 18. април 2018.


КО НАС ЗАЈЕБАВА,
МАКРОН ИЛИ ХАН

Јоханес Хан, мушки дио Федерике Могерини, послао је Видео Поруку Босни и Херцеговини.
Из чега сам закључио да смо ми на Пруступном Путу Скајп Унији.
Порука је смијешна, из неколико разлога.
Садржајно. Јер је најбљутавије соцреалистичко просеравање још од првих година формирања ССРН, Социјалистичког Савеза Радног Народа.
Политички. Јер је потпуно понижавајућа. Он говори о Интересу Грађана које зајебавају лидери и политичари, које су Грађани бирали.
Истинито. Јер лаже о великим парама које ће доћи из ЕУ.
"Evropske integracije su transformativni proces koji pripada i donosi koristi prvenstveno građanima. Stabilnija, moderna, demokratska i prosperitetna BiH u ujedinjenijoj i snažnijoj Evropi je nešto na čijem ostvarenju svi radimo. Ne sumnjajte da će vas EU nastaviti podržavati na svakom koraku ovog puta"
Јуче се, поводом овог пасуса, огласило француско Макронче, Душа Брижитина.
Он је изнио став да ЕУ треба обуставити проширење док се темељно не трансформише.
То је исто као да је Јељцин изјавио да треба престати пити док се СССР не трансформише. Или да треба обуставити распад СССР док не престанемо пити.
Ове двије изјаве, Ханова и Макронова, требало би Преосталом Балкану да буду знак да се озбиљно замисли.
Од Европе не може ништа настати. Чак ни ЕУ. Може само Јака Њемачка. Зато Макронова прича Док се не трансофмришемо, никад неће имати крај.
И проширења, суштинског, никад неће бити.
Али то ми није тема.
Тема је Приступни Пут.
Шта је суштина, и све више посљедица, Приступног Пута.
◘ То је Пут Исусуовог Крста. Носиш га да би те разапели. Да на Крсту униште сву традицију, право, културу, систем и државност, коју су овдашњи народи имали.
◘ То је Пут Задуживања. Никаква средства не долазе овдје, из ЕУ. Долазе само Кредити. И Усаид нешто ситно даје својим плаћеничким пушачима.
◘ То је Пут одласка Људи. Што је озбиљан пројект ЕУ. Који овдашњи Будалаши не виде. И стално окрећу тезу да је то због Режима који овдје владају.
Али, Људи одлазе, једнако, из Истре и цијеле Хрватске, нпр, у којима нема Режима, које су чланице ЕУ и Нато.
◘ То је Пут Хаоса. Европски Стандарди нису зупчаници или лежајеви, по ДИН-у, да се могу употријебити у разним машинама. То је вјештачко бирократско прописивање, које се ни у најважнијим земљама ЕУ не примјењује.
Код малих земаља то може само да изазове Хаос. Старо никад неће изумријети а ново никад неће моћи да се примијени.
*
Због свега тога, Република Српска, јебемисе за остале, треба да поздрави Макронов став и да обустави било какве активности у филму Емира Кустурице На приступном Путу.
И да у Заједничким Институцијама блокира те процсе.
Јер. Они нас зајебавају.
И траже да уживамо.