среда, 21. март 2018.


ФЕНОМЕН
ДОДИКОВИХ
ИЗЈАВА
ИЗ МИТРАЉЕЗА
И БЕЗ ОПТИКЕ

Додик разумије Јавност много више него што Јавност разумије Додика. Додик Јавност сматра својим Позориштем али себе не сматра глумцем. Јавност, добар њен дио, Додика не сматра ни глумцем ни редитељем, већ Лажовом.
Тај пејсаж му досад није наудио. И неће.
Јер, овдашња, Српска Јавност, воли лажове, у распону од Вучића до Додика.
У тај распон се, никако, не уклапа Мектић, напримјер, или Изетбеговић.
Они лажу ко будале.
А ова двојица оду у цвјећару, па умотају у свјетлуцави папир, па шприцну експандирајући златни спреј, па машницу претворе у увојке.
С тим што Вучић Лажи користи као Истине, које нису жива бића и не могу да поцрвене од срамоте. А Додик Лажи користи као Димне Бомбе.
Референдум је једна о њих.
Сви су мислили да је то ради одржавања Референдума о отцјепљењу. Нико није схватио да је то ради права на помињање, посједовање и ношење Референдума.
Слабост Додика је у томе што све више изјава лансира што је на већој и важнијој функцији.
Он не зна за ону границу до које изјаве дајеш кад је то новинама и новинарима у интересу а након ње, изјаве и интервјуе дајеш кад је теби у интересу.
Кад би се Додикова Партија састојала од 190.000 портпарола, они не би могли доћи до ријечи. А ускоро ће паметније телевизије унапријед снимити питања новинара, па у току интервју уживо, са скопа их пуштати, јер је то једини начин да Додик дође до питања.
Данас су Новости, на Насловници, преко цијеле стране, пукле Додика како љуби заставу, уз Велики Бели Наслов, Додик прави Војску Српске?.
Са том изјавом није ништа проблематично, јер није реална.
Али ће је Опозиција, и дио Јавности овдје, понекад узети као још једну Додикову Лаж.
Проблематично је што је Додик то повезао са Војском Косова и што су Новости налијепиле црвени наднаслов Одговор Америци.
Вучићеви Спинери користе Додика да би замаглили активности око Приштинске Столице у УН.
А можда се и сложио и са Војском.
Користе је да би се у колективној свијести Србије створила равнотежа.
И они Срби, бре, добијају Војску.
Коликогод Србе у Србији сврби гујица за овдашње Србе и њихову Војску. Све су то, бре, Босанци.
Други проблем је што је то уље на ватру оних 2.500 пушака за Полицију Српске, које су, као легалне и нормалне, у муслиманској, амбасадној и европској јавности представљене као наоружање цијелог једног Корпуса.
И што је то само један од мозаика сатанизације по принципу Садама и оружја за масовно уништење.
Коликогод Додикове изјаве из старог Мексичког Митраљеза, у Српској, и у БиХ, имале ефекта и по њега, и по СНСД и по Српску, толико су, дате у Србији, и повезане са Србијом и Косовом, погубне и разарајуће.
Јер, тамо, у Србији, није Додик. Тамо је Вучић.
Али, кад ти тако све знаш, оснуј себи Странку и побиједи на Изборима.